Bara att inse! Det kommer inte att funka!

Jag och Mayo fortsätter enligt planen! Att besöka 1 – 2 ”nya” ställen i veckan och försöka få till ”glimten i ögat” efter bilåkning! Det första vi gör på ett nytt ställe är att han får springa runt 10 – 15 min. Kolla av platsen och rasta! Självklart får han INTE uträtta sina behov varken fotbollsplaner eller appellplan!

Efter det brukar vi leka lite, gå en liten sväng och sen kör vi lite lätt några moment! Här är det inte ett dugg noga med precision, utan det är glädjen och förväntan som vi bygger upp även på andra ställen än hemma.

Igår åkte jag till klubben minst 1 tim innan mötet med utställningskommittén.

DSC08874

Och se där! ”Glimten i ögat” 🙂 Ser ”något” nonchalant ut 😉

DSC08881

Att göra inkallning med en taggad Mayo kan göra ont om man inte hinner flytta på sig! Han slår framtassarna i bröstet på mig, kastar sig runt till vä sida, svansen går som en propeller och det går inte att göra annat än skratta, haha 🙂

DSC08877

Hoppet funkade jättebra! Bra fart både över…

DSC08880

Och tillbaka 🙂 Lade aldrig på ett sitt, vi tar det bara hemma än så länge!

Det blev snabbt mörkt och det duggregnade emellanåt! Så svårt att ta bilder!

DSC08888

Det blev en väldigt kort tur i skogen, för jag såg knappt vart jag satte fötterna. Så vi gick en sväng i Koloniområdet istället! Mysigt ställe, har aldrig varit där förr!

De andra dök upp och mötet kunde börja och Mayo var med! Så nu har vi förberett en hel del inför klubbens inoff Adventsutställning 🙂

10441147_697720813657363_4549845742799549035_n

4 tim borta, annan miljö,tränat, promenad, möte och 7 – 8 mils bilåkning gjorde Mayo väldigt trött 🙂 Men han är så lugn att ha med sig! Johanna var poppis, lade sig i närheten av henne emellanåt, kan ju bero på att hon hade en löptik hemma, haha 😉

Idag efter jobbet så var det dags för avmaskningen inför Norgeutställningarna! Han var ju bra blöt och go runt munnen av dregel och denna veterinären visste inte att han var åksjuk. Hon berättade att det nu fanns ett nytt preparat ute på marknaden för åksjuka och undrade om jag ville pröva? Hon hade bara skrivit ut det till några hundar och det blev blandade resultat.

Jag är övertygad om att det inte funkar, tror att det sitter ”i huvet” på honom! Men har jag inte provat, så kan jag ju inget säga 😉 Kommer inte ihåg vad det hette, har inte hämtat ut det än! Får planera in nått träningstillfälle framöver, så vi får testa!

Det är bara onsdag idag, mitten av en hektisk vecka, är bra slut redan och nacken gör sig påmind 🙁 Tror chansen är minimal att jag klarar 2 utställningsdagar! Så jag siktar in mig på fredag och mår jag bra på fre kväll/lör morgon, då åker jag! Riskerar inte att bli sjukskriven igen! Har inte tid med sånt ;-P

DSC08885

Ingen skarp bild från igår kväll! Men det är vackert med vattendroppar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *