Den unga dåren!

Jag har ju glömt att berätta! Smalis dotter Nikki med matte Jolin var på utställning i helgas. Sista träningsutställningen, dvs inoff, innan det är dags för första officiella om några veckor. De var i Karlstad och det gick ju bra 🙂 Hp, BIR och BIG 3. Grattis igen 🙂 Det är ju lika kul som om man ställer själv, fast mer nervöst 😉

406342_398832440212870_1074345228_n

Idag fylldes frysboxen på med 140 kg färskfoder. Nu står vi oss i 2 mån 🙂

Hade ett ”kort” samtal med Maria P, lika trevligt som vanligt och varade ca 2,5 tim, haha 😉

Mayo har studsat fram och tillbaka över staketet idag. Att hönsskit ska vara så förbaskade gott, blää! Så jag bestämde mig för ett träningspass med honom.

IMG_0327

Men först lite bus!

IMG_0340

Stilla ett tag 😉

IMG_0356

Immy var med som ”störning” och hon var busig 😉

Jag hade med mig en kamptrasa, boll och godis som belöning! Helt klart är kampen roligast, men bara han får busa så är det bra 🙂 Gömde trasan innanför jackan och det fick han snabbt syn på. Så vid inkallningen, så gick det som vanligt i 150 knyck, sätter tassarna i bröstet på mig, uff! Snor trasan, slänger sig runt och sätter sig på vä sida och tittar på mig! Behöver väl inte säga att svansen gick som en propeller, haha 🙂

Det där är ju inte ok! Och framför allt inte när han gör så ofta! Och får han inte tag i trasan, som jag förövrigt gömde i fickan istället, då tog han jackan. Men vilken glädje, han tycker det är skitkul och det vill jag ju inte ta bort 😉 Men jag vill ju inte att han kommer i full galopp, sätter tassarna i bröstet, för det är ingen liten Toy Pudel ju 😉 Och förhoppningsvis, så kan man träna i t-shirt och kortbyxor snart och då gör det riktigt ont!

Men till slut så fick jag till det skapligt! Lika intensiv och glad, men bara en liten tusch på höften ibland 🙂

IMG_0357

Står gör han!

IMG_0383

Boll är en ok belöning!

IMG_0401

Men kampa!!! Det är grejer det 🙂

IMG_0403

Ibland får han vinna! Men oftast så försöker jag stå helt stilla, med händerna långt ner och intill kroppen med trasan. Belönar när han släppt och sitter lugnt ner! Ibland far jag som en vante, men oftast så sätter han sig snabbt. För han vet att snart kan det hända nått kul igen 😉

Han är ju så rolig, men intensiv och snabb. Jag är ju inte likadan, om man säger så 😉 Men kul har vi och gisses vad det tar på mina krafter att träna honom, prata på fyspass på gymmet, här tränas alla muskler, inkl skrattmusklerna! Så jäkla kul 🙂

Tur att han har en på och – av knapp. kan vara allt från att jag klappar i händerna, till att visa kamptrasan. Av räcker med att jag ”pillar” lite på honom, då blir han som en geleklump, haha 😉

IMG_0412

Prata på att stå som en sågbock!

Idag har tvätten fått torka ute för första gången i år, doftar ljuvligt 🙂

IMG_0417

Bilden togs strax efter kl 18, ljust fortfarande! Och om drygt 1 mån, så går vi över till sommartid. Längtar efter att få sitta ute på verandan, med ett glas vitt vin, nyss tagit ett nattdopp i sjön och höra på Lommen 🙂

Peppar, peppar! Jag har inte blivit sjuk ”än”! Vi är en ganska stor arbetsgrupp och den ena, efter den andra har varit sjuk i olika smittsamma åkommor. Men i söndags så var vi 3 st som klarat oss än. Hoppas att inte fler blir sjuka! Och jag har verkligen inte tid för det. Räknade ut att tidigast i mitten av mars, mellan natt mot onsdag, till natt mot måndag skulle jag ev kunna ”pricka” in det 😉 Ingen sak om sjukdom kunde planeras!

Skulle egentligen bort ikväll, men det blev inställt med kort varsel! Nästa vecka kanske 🙂

 

 

2 responses to “Den unga dåren!

  1. När jag hinner läser jag om era äventyr, Och ofta kommer jag på mig själv med att sitta och små le =). Känns som dom har en del likheter far & son, tex När vi började träna lydnad undrade många runt mig varför jag blundade på inkallning, hmm jag visste att det ibland blev tacklingar, Så på tävling blundade jag & bad en tyst bön att han skulle ”hålla sig på mattan”. Kanske inte rätt sätt, men vi har iaf mkt roligt när vi tränar =) Soliga Hälsningar från +8grader Knivsta, Annie & Loke,

  2. Aha! Då vet jag vart han ärvt det ifrån, haha 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *