Fasen också! 1 – 1!

Höjde staketet igår kväll med  ca 40 – 50 cm nät, så nu är det minst 1,4 m högt! Har haft nät +rep högst upp förut, pga att Smali fick sig en rejäl stöt när han var liten och har undvikit dessa sen dess. Eller snarare har gjort!

Var ute på natt kissen med hundarna. Hinner jämt ut på trappan så har Smali nosen i luften och innan jag hinner skrika till, så har han dragit! Förbannade hund! Mayo var det tvärnit på! Jag hörde det brakade till, när han hoppade!  Eftersom han inte fick med sig Mayo, så sprang han bara ett varv runt gården.

Smali var inte med när jag fixade staketet, så han visste inte om att det höjts. Måste ha gjort ont, men över kom han 🙁 Nu var det bara provisoriskt gjort, för jag ville få upp det så fort som möjligt. Och det blir lite krångligt när det är mörkt och man ingenting ser 😉

IMG_9861

Men idag har jag fixat allt! Smali har varit med och sett att nu är det ”tätt”! Fan ta honom om han nu tar sig över, men han hittar väl snart ett annat ställe. Så för tillfället så står det 1 -1 mellan oss 😉 ( Bilden tagen genom fönstret = dålig )

IMG_9735

Medan jag grejade, passade hundarna på att busa!

IMG_9729

 

IMG_9732

Men så hör jag en hund skälla och det lät inte som vanligt! Det kom inte från nån av grannarna, utan från andra sidan älven. Hundarna undrade vad det är! Så jag och Mayo gick för att titta! Mycket riktigt, där satt en liten hund fast med kopplet. Strax efter att jag kom, så dök ägaren/anhörig upp och fick lös den. Slutet gott, allting gott 🙂

Meningen var att de ”vita dårarna” skulle få varsina lydnadpass och ev lite uppletande! Men jag tänkte att nu ska odågan Smali få jobba 😉 Så jag lade ett personspår på sjön. 400 m, 4 vinklar, 4 pinnar, liggtid lite drygt 1 tim.

IMG_9753

Himmel vad glad han blev 🙂 Står och väntar på att matte ska bli klar och släppa honom på spåret.

IMG_9755

Nu var jag jävlig när jag lade spåret. För det gick igenom värsta motorvägen av rådjursspår 😉 Men det bekom honom inte ett smack! Spårade såå bra 🙂

IMG_9766

Och han plockade och lämnade stolt alla 4 pinnarna 🙂

IMG_9773

Och när han lämnat sista pinnen till mig, så fick han sin älskade godisburk!

Vi tränade rallylydnad och han var faktiskt riktigt ”på” och taggad, Har varit det ganska mycket på slutet 🙂 Och nu har jag kommit på varför det blivit fel i det moment, när han ska sitta framför mig och jag ska backa. Dvs Sitt, ta 1 steg, sitt, 2 steg, sitt, 3 steg! Första steget och jättebra, men sen vill han gå till vä sida. Har inte kunnat begripa vad han sysslar med. Men så kom jag på mig själv vad jag säger; här! I Smalis värld innebär det att då ska han hålla sig på vä sida, för det är han lärd! Fasen vad dum jag är! Han strävar och gör rätt, jag suckar och undrar vad det har tagit åt honom. Så nu lär vi in fram, med gott resultat 🙂

Samma sak när vi gör tysksvängen, funkade hur bra som helst till att börja med, men kom på att jag säger här då också. Inte konstigt att han blir förvirrad!

Vi avslutade med uppletande av pinnar! Det är något han verkligen gillar! Tror Smali är riktigt nöjd med dagen 🙂

IMG_9817

Och så var det Mayos tur! Ojoj! Här går det undan, haha 😉 Inkallningen går i 130 knyck, sladdar in på vä sida, slänger rumpan i backen, svansen går som en propeller och ser överlycklig ut! Han är ju helt underbar <3

Ligg hinner jag nästan inte säga, innan han ligger där! Och idag testade vi stå under gång! Det blev tvärnit 🙂 När man tränar honom, så är det hund överallt! Jag hinner inte alltid med i svängarna, haha 😉

IMG_9822

Även han fick leta pinnar! Och idag klarade han faktiskt att sitta lugnt kvar ett tag, innan jag skickade iväg honom 🙂

IMG_9848

Söker av bra…

IMG_9859

Och när han hittar pinnen så går ”propellern” i en väldans fart 😉

IMG_9828

Och pinnarna var det inga som helst problem att hitta och lämna! Duktig bäbis!

Hade inte lagt något spår till Mayo, tyckte det fick räcka ändå! Men se det tyckte inte Mayo! Tittar ut genom fönstret och vem spårar inte för fullt, i Smalis spår på sjön, haha 😉

Men nöjda vovvar har vi, för Zixten har varit med Jenni på promenad 🙂

IMG_9795

Fastän han har gått tillbaka till unghundstadiet, håller på och driver mig till vansinne emellanåt,  ivf för tillfället! Men han är ju världens bästa Smali, hur det än är <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.