Hinner inte med!

Det var tur att kaninerna fick flytta in i stallet innan påsk, för det kom mer än 1 dm snö.

Hilma och hundarna tyckte det var skitkul, inte jag 😉

Långfredag hade vi Linda, Patrik, Jossan, Emelie, mamma & Svennis på påsklunch 🙂

Hilma busade runt i snön och såg ut som en snöboll! Efter ett tag kom hon in och jag hör mamma ropa – Ingemarie du måste duscha Hilma!!! Begriper inte vad hon gjort! Gyttjebrottning??? Bara huvudet och ryggen som inte dröp av gegga, barr, löv osv. Hon hade varit ”snäll” och hoppat upp på byrån, tvättstället och fönsterhyllan! Allt var geggigt 🙁

Så jag och Linda såg till att hon fick sitt livs första dusch 🙂 Nu är ju inte Hilma riktigt som andra katter 😉 För hon hängde nöjt över min arm när hon blev duschad och sen lekte hon i vattnet i badkaret, haha 🙂 På tork i Lindas knä!

Under påsk har vi haft fågelinvasion! Och som de äter!!! 26 olika sorter har jag räknat till än så länge, som besökt automaterna! Så kul 🙂

Påskafton och påskdagen jobbade jag, annandag påsk var vi till Åmål! Fia, Per och Caroline bjöd på påskmat 🙂

När vi kom hem så gick jag, hundarna och Hilma till bryggan och filosoferade! Har ingen aning om vad de tittar på!

Såg fram emot 2 lediga dagar! Men tisdag var jag tvungen till VC för TBE vacc och vilken kö det var! Trodde aldrig jag skulle komma därifrån! Det var slut på mat för både oss och småfåglarna, så jag fick handla också. Var inne i flera affärer och helt tomt på fågelmat 🙁 Till slut efter att jag åkt nästan hela vä Värmland runt, så fick jag tag på en säck fröblandning. Bara att hoppas att det dög när det inte fanns solrosfrön, men det gjorde det 🙂

Köpte en boll som hundarna blev helt galna i! Eazy tyckte det var hans och har haft den med sig i soffan, ute, på promenaden mm. 2 gossar som båda har ett stort habegär, så det är ett måste att skaffa en till. För nu är det mycket morr 😉

Onsdag! Äntligen skulle jag få vara hemma en hel dag istället för att sitta i en bil! Hade planerat att flytta ut kaninerna, röja undan tvätt mm, gå en låång härlig promenad med hundarna, kanske spåra och hitta på nått extra kul. För de har bara fått det nödvändigaste sista veckan 🙁

Blir väckt av ringsignal kl 7.05! Planeraren på jobbet ringer och undrar om jag kan jobba! Ska börja 7.30! Nej!!! Men det är kris, har ringt alla! Önskar jag vore född utan samvete ibland! Visst! Kommer så fort jag kan! Sådana där uppvaknanden avskyr jag verkligen 🙁

Rörigt på jobbet, rörigt hemma då jag inte fått gjort det jag behöver! Så trött och sliten!

Så det fick bli en upplevelsepromenad i skogen, fastän jag verkligen hade behövt få en riktig långpromenad och framförallt hundarna. Leta godis, hoppa upp på klippor, stubbar, balansera på stockar mm

Och Hilma var med! Mest spännande var vågorna 😉

Även torsdag och fredag gick i jobb! Eftersom varken kropp eller knopp har fått vila, så kommer ju värken som ”ett brev på posten”! Typiskt när man jämt blivit piggare igen 🙁

Eazy har lekt mycket med ”sin”boll och med Mayo! Men han visar väl när han behöver mer! Går över köksgolvet, stannar till och ska vända åt andra hållet, då går han fot 🙂 Han slickar, klänger, kastar bollen, skäller för han ”hör någon som kommer”, allt för uppmärksamhet!

Så på väg till postlådan tränar vi Framförgående! Tillbaka bär han posten + får apportera den! Inkallning, läggande och dragkamp med reklamen som belöning, haha 😉

Igår kväll på kvällskissen, så var jag ute i pyjamas, täckjacka, foppaskor och passade på att träna lite! Tur att grannarna vet vilken knäppgök man är, när man hoppar/springer runt och tjoar i gröna foppa, rosarutiga pyjamasbyxor och knallröd jacka, haha 🙂

Idag hade jag hoppats på en härlig utedag, ta dagen som den kommer! Vaknar av att det stormar! SUCK!!! Va trött jag blir! Men! Solen skiner och det är uppehåll!

Tänkte kaninerna skulle få flytta ut igen och letade upp ett rör att springa i till Lilla Ru! Hm! Vad skådar mitt öga 😉

Kan lova att jag hade lyckliga kaniner 🙂 Satt och tittade på Lilla Ru när han hoppade/sprang som en galning och gjorde glädjeskutt <3 Nyman bara njöt av blåsten, gräset och solen 🙂

Häromdan ringde jag affären där jag köpt bollen och lade undan den sista de hade i den storleken. Mayo fyller 5 år 15/5 och bollen får bli hans present i förskott, för husfridens skull 😉

Lycklig vovve som fick en egen! Får se hur länge det går innan de vill ha samma, haha 😉 Men vilken bra investering! Har aldrig haft en boll som överlevt mer än 5 min förr!

Hoppas nästa vecka blir lugnare ;-P

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.