Inte lite fräck!

Även denna ”vita dåre” har ganska mycket inom skallbenet, på gott & ont 😉

 

Mayo har märkt att Zixten inte gillar rullande, rostfria matskålar och det utnyttjas. Zixten äter mycket saktare än de andra och Mayo har inte tid att vänta tills han är klar. Alltså så rullar han matskålar emot honom, Zixten backar och Mayo slänger sig i matskålen och slukar maten i en tugga. Men nu är det stopp på de där dumheterna, Zixten får äta hos mig, så jag får vakta åt honom 🙂

 

Igår gick det i målning. Gubben rödfärgade ena uthuset och jag oljade in dörrarna, mycket välbehövligt. Då fick Mayo träna på att vara i hundgården med de andra. Måste säga att han var mycket duktig, lite pip emellanåt, men mestadels så låg han på verandan 🙂

 

Min lavendel mår inte bra! Kan det bero på att det varit en valprumpa alldeles för många gånger i den 😉

 

Smali tycker det är hösten, så nu är allt vitt här igen. Även Mayo har börjat fälla, gubben hade honom i knät förut och han blev kritvit.

 

Alla valparna i kullen fick en present från pappa Loke, en morot som piper. Den är mycket uppskattad, inte bara av Mayo 🙂

 

Satt nere på bryggan ett tag igår och Mayo fick syn på nått.

 

Det kanske var de vita näckrosorna.

 

Han är så fin ”krokodilen”! Han växer nått enormt, han har blivit så långbent 😉

Vi hade bilträning igår, i vanlig ordning. Tog med mig hundarna till en annan skog för att titta efter kantareller. De få som fanns sprang de ner 🙁 Men vi fick en fin promenad. Smali kastade sig i älven och Mayo stöp i. Som tur var så är det inte strömt just där. Han verkar tycka det är lika kul varje gång, för nu har det hänt några gånger 😉

Några kantareller fick vi med hem och de tänkte jag träna Smali på.

 

Smali är inklickad, så vi testade förut. Det jag var bekymrad för, var att han skulle plocka dem, för det ska han göra med andra saker han ”hittar”. Men det gick jättebra 🙂 På slutet gömde jag ute på åkern och det var inga problem det heller. Jag vet inte om jag gör rätt, har en bok om kantarellsök. Men orkade inte kolla den innan vi testade. Men kul var det 🙂

Den där målningen gillade inte nacken, så sömn har det varit dåligt med i natt. Till slut fick jag gå och lägga mig på förmiddagen och hoppas sova bort den värsta värken. 3 tim blev det visst och det hjälpte en hel del 🙂 Hundarna hade sovit hos mig hela tiden enl gubben. Så gissa om Mayo har haft överskottsenergi efter att först ha sovit hela natten och sen uppe nån timme, sen sova i 3 tim.

Så det har varit fullt ös! De andra hundarna och katterna var helt spyfärdiga på honom 😉

Zixten pinar han verkligen och han har ju inte vett att säga till honom på skarpen. Ibland rinner bägaren över, men allt för sällan enl jag. Men det bästa är om de sköter det där själva, utan inblandning från mig.

 

Smali godtar ganska mycket, men han har helt klart mer pondus än Zixten 😉

Ifjol satte jag upp en skylt på väg in till oss, det är bilder på alla djuren och så står det; Kör sakta, vi går lösa! Hönsen tar långa promenader och de är inte ett smack bekymrade för bilar. Förut så kom den en bil sakta inkörandes på gården, men så fick de se ”lille” Smali, då blev det en jäkla fart på dem. Tyskar som åkt fel, inte ovanligt! Smali håller borta många som inte hör hit 🙂

Grannens barnbarn Ida har upptäckt en sak och det måste jag fixa så småningom. Skylten är fel! Iko & SvenHarry är med på den, så vi får göra en mer aktuell. Lika så med headern till bloggen 🙂

 

Hade tänkt lägga ett blodspår till min goding ikväll, men nacken sätter stopp för det. Inte en chans att jag får med mig ens snitslar ut i skogen en gång. Men imorgon testar jag igen 🙂

Fyra av tonåringarna ute i stallet, flyttar hemifrån ikväll. De kommer garanterat att bli mycket bortskämda hos Tina 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.