Ledsen, förbannad & uppgiven!

Just nu ifrågasätter jag, om jag ska ha några djur förutom katterna? Smali har fått hörseln mer eller mindre tillbaka, så han kan få vara kvar också. För idag har de verkligen varit bedrövliga! Saker har hänt som jag befarat!

Kommer hem från jobbet, släpper ut Smali & Mayo ur hundgården. De vill kolla läget inne och jag tar ett bloss på trappan! Då hör jag det vrålar NEJ! I korus från Fia och Jenni inifrån! Zixten har pinkat på pallen i köket och in kommer Mayo glad i hågen och gör samma sak. Som jag har befarat! Bara att skrubba rent!

Tror Mayo förstod vinken, att det där gör man ute. Jag hoppas verkligen det, det räcker med en ”pinkare”!

Smali vill in och jag tittar efter Mayo, säck väck! Ropar och han kommer från stallet, har ätit hönsskit. Så jag tänkte sätta upp nät i dörröppningen till stallet, så bara hönsen kan ta sig in och ut. Men först lite mat i magen. Och hundarna ville ut igen.

Ska gå ut och fixa nätet, ingen Mayo inom syn håll. Hönsen går och sprätter lugnt utanför stallet. Ropar igen och ut ur stallet kommer han, med munnen full av fjädrar!!! Och jag ser vems det är!

Låser in hundarna, hoppar i stövlarna, men det var försent! Han har tagit min älsklings höna Isa 🙁 Hon trodde ju gott om alla och han har bara föst på dem förut! Har suttit med Isa i knät, gråtit och svurit över hundjävlar!

Har försökt laga hönsgården så gott det gick, den har tagit stryk i vinter. Och försökt göra i ordning så gott det gick åt hönsen.

”Täppt” till där Mayo hoppar över, staketet här ser ut som ett lapptäcke med alla förstärkningar och höjningar. För de kommer alltid på ett nytt ställe att ta sig ut. En del säger att ha dem i hundgården, den som är så stor och fin! Nu är det så att jag inte skaffat hundar för att ha där jämt och ständigt. De är mina familjemedlemmar, som jag just nu är jävligt trött på! Men de ska vara med mig, när jag är hemma. Annars ska jag inga hundar ha! Det är min filosofi, hur andra har det, bryr jag mig inte om.

Detta eviga morrande mellan Smali och Zixten och den senares pinkning överallt + utfallen han gör mot framför allt Smali, ska det rådas bot mot. Har nyss ringt veterinären och diskuterat situationen. Pinkningen är väl troligen ett inlärt beteende vid det här laget. Men det kanske, kanske kan bli lugnare på båda fronterna med en kastrering, så han blir ett ”DET”.  Så på fredag morgon ska Zixten in på kemisk kastrering. Testar och ser om det hjälper, innan jag gör nått mer drastiskt!

Har för mig att det räknas som dopning, ska kolla upp. Men räknas det som det, då blir det inga tävlingar i viltspår för honom i vår/sommar.

Nu har jag fått skrivit av mig!!! Ska ta med mig Mayo och åka för att ta ut pengar! För om några timmar ska jag på en välbehövlig massage. Och förhoppningsvis blir han lite slö av miljöträningen och bilåkningen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *