Måste vara totalt ”hjärnsläpp”!

Skrev om Mayos åksjuka igår och fick fler tips! Bla att stoppa in en bomullstuss i örat! Tänk om något så lätt kunde hjälpa oss? Vi testade på en gång 🙂

IMG_0603

Tyvärr! Märkte ingen som helst skillnad 🙁

Fick även ett annat tips jag inte testat konstigt nog 😉 Ge 15 ostbitar som är ca 1 x 1 cm, ca 10 min innan bilturen! Det ska testas också!

Jag har studerat mina kycklingar och blir inte riktigt klok på dom! Jag var övertygad om att jag lade enbart Isbarägg under Häxa när hon ruvade! Vill inte ha blandraser, för då kan jag lätt blanda ihop äggen med Isbar när någon vill köpa avelsägg.

IMG_0612

Har en blandrashöna Marlou, Isbar/Blomme! Men hon lägger stora, ljusgröna ägg, med ”glatt” skal. Inte en chans att man tar fel!

IMG_0614

Rosa! Skånsk Blommehöna är mamma och en Isbartupp pappa.

IMG_0606

5 kycklingar blev det och bla den här! Vad är detta??? Benen är INTE Isbar, de har grönaktiga. Och den här är ”Blommig”! Tupp eller höna? Har ingen aning!

IMG_0605

En Isbar tupp från samma kullen! Syns tydligt att det är en tupp!

IMG_0608

Två hönor ur samma kull!

IMG_0610

Dilemma 2! Tittar man noga på denna svarta höna, så har hon vit vingpenna och börjar få vita fjädrar på bröstet! Ingen Isbar! Även hon ser ut för att bli ”blommig”!

Jag måste ha varit totalt hjärnbefriad när jag märkte Häxas ägg och gav henne dom! Ingen annan förklaring finns! Så för att inget liknande ska hända igen, så ska Marlou, svart hönskyckling och ev den vit blommiga, beroende på kön, flytta till Runo & Ulla-Marie på Stenbacken. Där kommer de att bli  mycket bortskämda 🙂

IMG_0613

Edvard har lite ”krigsskador” efter att tuppen Patrik gav sig på honom. Han är numer i hönshimlen eftersom han var elak mot Edvard.

IMG_0621

Fina hönan BHn som kläcktes i min bh 🙂

IMG_0622

Zixten passar på att sola!

IMG_0623

Och Mayo ligger och kikar 😉

Jag och Jenni gick till grannen för att hälsa på deras sommarhästar! Mayo har stått många timmar i hundgården och tittat på dem i skogskanten. Han är uppväxt med Lindas hästar och är totalt orädd! Men han är inte van att ha några hemma på gården.

IMG_0628

När han väl fick träffa dom så var de inte ett dugg intressanta längre 😉

Vår väg in till huset från landsvägen går mellan två hus. Det bor hanhundar i båda. Mayo har tyckt att det har varit jobbigt att passera mellan hundarna sen han var valp. Självklart larmar alla tre när någon går förbi.

Så rest ragg och studsat några steg innan vi kommit förbi! Men med åldern har han blivit tryggare. Och som valp förstår man ju att de känner sig ”överfallna” från båda hållen! Men med tiden får man lära sig att så här är det och det är inget farligt, bara en massa ljud! Likaså får folk & fä utstå en rejäl utskällning när de kommer hem till oss på gården.

IMG_0629

Lite stöddig!

Jag och Mayo gick till postlådan, okopplad som vanligt! Lite stöddig på vägen dit, men lugn i vanlig ordning! När vi går tillbaka så skäller fortfarande hundarna och klättrar på hundgårdsnätet. Inget annorlunda mot vanligt! Förutom att jag för nån sek vänder bort blicken!

Då passade han på! Springer mot hundgården och är helt vansinnig på de andra hundarna! Jäklar vad förbannad jag blev! Helt oacceptabelt! Nej! Jag misshandlar inte varken folk eller fä! Men han fick veta att sådär gör man inte!

Tror han förstod vad jag menade! Men ibland är han ganska förarvek, men som nu, så skakade han bara av sig snabbt! Men han förstod mitt budskap märkte jag senare 🙂

Mayo är en ettrig/kaxig typ ihop med Smali & Blaze! Smali viker undan, verkar tro att han fortfarande är en liten valp. För så är han bara mot Mayo. Blaze däremot försöker sätta honom på plats, men vi går in och bryter! Rätt eller fel, inte vet jag? Men det går hett till!

Aldrig förut har han brytt sig om andra hundar på det sättet! Tror han tyckte att nu får det vara bra och markerade det!

Tog med mig dårarna för att leta nya spårmarker och Mayo var cool när vi gick förbi de andra hundarna.

IMG_0638

Gick på landsvägen och det avskyr verkligen Smali! Vid minsta tillstymmelse av stig eller väg så bönar han verkligen att få gå av vägen. Så han har haft den mest tråkiga promenaden i mannaminne och det visade han väl 😉 Mayo är glad bara matte är med, men tråkigt är det 🙂

IMG_0640

Men nya spårområde hittade vi!Hygge med berghällar!

IMG_0641

Och tallskog med berghällar 🙂

IMG_0630

Det kaxiga monstret i vitklövern!

IMG_0652

Förväntade mig en reaktion på skylten! För det första, så stöter man inte ens på en sådan 1 ggr/år här i trakterna. Och Mayo har aldrig sett nått dylikt! Han ser den självklart på långt håll och när vi närmar oss, så tittar han åt ett annat håll och går rakt i den. Ingen reaktion alls 🙂

IMG_0669

Kan man någonsin se sig mätt på nått liknande? Med bara minuters mellanrum så ändrar sig allt! Efter att ha bott här i strax 26 år, så kan jag aldrig se mig mätt! Sommar som vinter, så är det lika underbart! Man hittar alltid något nytt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *