Planering som går åt skogen & spår!

Begriper inte, men veckorna är alldeles för korta! En ”helvetes vecka” är till ända! Jobbade mån, ons, fre, lör sön. Tis var det hundkurs och tors var det utställning i Nora.

Upptäckte igår att denna vecka blir i stort sett likadan! Ledig idag och då är mobilen på ljudlöst, måste få vara asocial! Imorgon hundkurs! Ons, tors fre jobb. Lördag hade jag lovat fota Linda & Laukur som ska på kurs och söndag ska jag vara spårläggare på en tävling. Måndag jobbar jag! Att jag ALDRIG kan lära mig ;-P

DSC02610-001

DSC02604

Hundarna har fått minimalt med träning, eller snarare ingenting 🙁 Men som tur var så kom Jossan och hälsade på igår 🙂 Busungen tränar hundarna på sitt vis och mycket godis blir det, haha 🙂

DSC02620

DSC02619

DSC02622

Emelie växer så det knakar! Vilken goding! Hon provsmakade Eazys nos 🙂

DSC02749

Nu är det bara två kvar! Troligen har skatorna varit framme 🙁

Eftersom jag har haft hundar som inte är speciellt sociala på senare år, så har det blivit spår. Och jag är ju en ”spåridiot” 🙂 Fördelarna är många bla kan man göra det själv utan hjälp.

Nu när jag har Eazy som tror att han är ”Guds gåva till mänskligheten” så öppnar sig nya möjligheter. Efter att ha sett att många håller på med SÖK, så blir man lite sugen. Visste sen förut att nån sysslade med det på klubben, men att det inte fanns nån sökgrupp i närheten. Har ingen lust att åka 12 mil enkel resa för ett träningspass.

Men nu har jag blivit erbjuden att hänga med sökgruppen och det verkar som om vi skulle kunna träna i vår kommun ivf. Ska bli skitkul 🙂

Jag vet inte ett smack om sök! Ska börja läsa lite om det och sen har jag ju en ”guldgruva” av erfarenhet som jag kan fråga. Nämligen Anki, matte till Eazys pappa Kidoo 🙂 Ingen dålig meritlista de har 😀 Och sen självklart de som är i gruppen! Ska bli skitkul 🙂

Kidoo är bl.a. Årets brukshund/Patrull-2013.

SBCH/patrull

SE UCH

Tjh-FM (PTRH-2)

Hkl-sök

Elit-spår

Elit-lydnad

Eftersökshund åt polisen, försvunna personer.

Gk vallanlagstest

Spår -och skogsabstinensen är stor, så idag blev det både ock 😀

DSC02623-001

Igår lade jag ett blodspår åt Mayo! Ca 600 m, sly, över väg, åker och skog! 2 bloduppehåll, men glömde återgången, haha 😉 Liggtiden blev ca 20 tim.

DSC02629

DSC02636

Han spårade idag! Att jag alltid ska lägga spår där det är som jävligast att gå!

DSC02642

DSC02649

DSC02658

Tur att han spårar lugnt och att det blev bättre efter 200 m 🙂

DSC02625

DSC02626

Det hade regnat, hönsen hade grejat i spåret, bilar och människor har korsat det och den här damen sprang oroligt fram och tillbaka i spåret under en lång sträcka.

DSC02677-001

Mayo tog spåret perfekt 😀 Klöven hittades, men han fick inte bära hem den! Han har en viss förmåga att gömma dom snabbt som attan 😉

DSC02679

Var lat, så Zixten fick ärva Mayos spår! Lite velig enl Jenni, men det jag såg var bara bra.

DSC02686

En mycket stolt tax bär hem bytet 🙂

DSC02760-001

Eazy har bråttom i spåret! Så idag blev det 500 m långt, vinklar och för första gången ett bloduppehåll. Liggtid 3,5 tim! Skog, nygallrat = jävligt att gå, i leriga traktorspår, över berghäll.

Upptäckte sen när jag skulle tömma tillbaka överblivet blod till burken och jag hade varit otroligt snål med blodet! Normalt så används 2 dl blod till 600 m spår på prov. Jag hade använt knapp 2,5 dl till båda spåren, totalt 1100 m!!! Hm! Hade jag gjort det alldeles för svårt för honom?

DSC02707

DSC02711-001

DSC02715

DSC02723

Det visade sig att det bekom inte ”RacerKelpien” ett smack 😉 Han hade lika bråttom som vanligt ;-P Han slarvade lite i 2:a vinkeln, men löste det bra, bloduppehållet gick som en dans. Jätteduktig, men för snabb 🙂

Han har börjat med nått ofog de sista gångerna! När han hittat klöven så sticker han snabbt iväg med den. Så idag hade jag bundit fast den 😉 Det blev inte riktigt som jag tänkt mig! Tar av selen och ska knyta upp klöven så han få bära hem den, då rycker han av snöret och sticker, haha 😉

DSC02733

DSC02758-001

Han sprang fort förbi mig och sen fick vi idka byteshandel hemma 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *