Ransäter, rasspecialen 2014!

Efter mycket velande fram och tillbaka! Om jag skulle ställa Mayo i värmen eller inte, så åkte vi! Hade han varit en ”normal” hund, så hade jag nog inte tvekat. Men i och med att jag aldrig vet hur han kommer att må efter en biltur och om jag får i honom vatten efteråt, så var det ovisst i denna extrema värmen.

Men jag började vätska upp honom några dagar innan och resonerade som så, att jag kan ju åka hem om han börjar må dåligt! Så vi for! Det är ju bara rasspecial 1 gång om året och det tar nog många år innan den kommer till Ransäter igen.

10468367_643152752447503_3306043242581792952_n

Mayo tog det hela med ro! Kyltäcke på, doppa tassar, kyla magen och vatten gjorde susen 🙂

Matte däremot som inte brukar ha några som helst problem med värmen, var hur virrig som helst, haha 🙂

Missade totalt att jag skulle in i ringen ;-P Fick springa till vårt tält, få på Mayo kopplet och av med kyltäcket! In i ringen och blev glad att han vann sin klass, men blev påmind om att jag kanske skulle ta med grejerna han vann också. Och som grädden på moset, så var jag på väg att ta grejerna från Elisabeth som hennes hund fick, haha 🙂 Tur att de hade överseende med mig 😉 Sen lade jag mina grejer i Jolins ryggsäck osv. Tror jag fick med mig alla mina grejer hem, haha 😉

Det roliga med en rasspecial är ju att träffa alla med samma ras, se vackra hundar och prata hund en hel dag 🙂 Nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss!

Tanken var att de från kennel Erövraren & Vallgården skulle sitta tillsammans, men vi fick inte plats bredvid varandra. Och ett enda kort blev taget, inte likt mig ;-P

DSC03545

Här är det Maria/Katla, Linda/Tyra & Jolin/Tilli!

Sa några ord till nån man träffade, men annars var det att hålla sig i skuggan vid tältet!

Det gick bra för Vallgårdarna som var med 🙂 Jag var inställd på som bäst ett VG, har aldrig fått mer på nån av hundarna, på de få rasspecialer vi varit med på.

Här är resultatet –

Nero – Excellent, 1 junkl

Mayo – Excellent, 1 ökl + nominerad till ”Bästa pälskvalitet/färg”!

Strax – Excellent, ? chkl

Katla – Excellent, ck, 3 junkl + nominerad till ”Bästa rörelser”!

Coccos – Excellent, ck, 2 chkl, 3 bästa tik + nominerad till ”Bästa huvud/uttryck”!

Nicole ställde en mycket urfälld Tila och hon fick VG! Även Jolins Tilli var rejält urfälld och fick VG!

Som jag förstod när jag orkade lämna tältet, så var inte domaren generös med att dela ut Excellet & ck, så jag är mer än nöjd med Mayos resultat 😀 Har ställt för domaren förr och då fick han sista certet! Hon har väldigt bra hand med hundarna och humor 🙂

Domare var Annika Ulltveit-Moe och hon tyckte så här om Mayo –

Kunde haft lite mera längd i huvudet. Acceptabelt pigment. Stark rygg. Bra svans. Kraftig bröstkorg. Välmusklad. Lagom stomme. Mkt bra pälsstruktur, även i fällning. Rör sig väl från sidan. Kunde ha haft stabilare haser & lite fastare mellanhänder.

Han är ju inte så van att gå i koppel, så vi gick en bit från ringen så han fick springa lös några gånger. Det blir en helt annan hund på en gång, det spritter i hela kroppen och det lyser om honom 🙂

Det blev en dryg dag! För jag hade även anmält Mayo till exteriörbeskrivning i fall att vi skulle prova på MT innan han blir 4 år. I dagsläget är det ingen idé! Men han blev godkänd 🙂 Och äntligen kunde vi åka hem efter en otroligt varm dag!

DSC03569

Vi stannade efter vägen så han fick ta sig ett svalkande dopp…

DSC03560

Och en bild med rosetten 🙂

10447395_643313892431389_2905792574272202518_n

Jag var efterlängtad! Smali hade varit mattesjuk hela dagen och på kvällen låg hela högen så nära som de bara kunde <3

DSC03597

Nattgästen var redan här när vi kom hem och hon skulle äta ”lass”, åka båt och bada innan det var sängdags!

DSC03610

Smali orkade inte hålla sig, utan kastade sig i och kom efter ;-P

DSC03618

Mayo & Zixten skötte sig i varje fall 🙂

DSC03491

Bad blev det också! Sen somnade hon sött innan kl 20 och vaknade strax efter kl 9 imorse 🙂

Nu sover ”Trollet” sen snart 2 tim tillbaka och sen blir det bad igen 🙂

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *