Ser ett mönster!

Har varit en kall, blåsig, men vacker vinterdag 🙂 Hundarna hade mycket spring i benen, även katterna som inte ens tog sig ut på sjön för att de lekte tafatt 😉

Minst halva sträckan var riktigt tung att gå! ”Vägen” hade drivit igen så man knappt såg vart den varit.

Men på slutet kunde man gå normalt! Hade inte en tanke på att det drivit igen, så hade bara kängorna på. Pulsade fram med snö till knäna, snö fulla kängorna som sen tinade och rann. Svettigt, blåsigt, svinkallt och blött! Men oj vad skönt att komma in i värmen och få av sig allt det kalla blöta 🙂

Busigt var det som vanligt 🙂

Vackert!

Har tyckt det varit kul med växter i många år! I början var det endast inomhus, men sen blev det nån kruka och blomlåda ute. Blommorna trivdes och då blev det kul att hålla på 🙂

Men så frö och odla upp plantor själv, där gick gränsen 😉 Men så fick jag min whiplashskada -96, fick lägga ner mycket av mina intressen och orkade inte umgås så mycket heller. Gick sjukskriven långa perioder! Då testade jag att så lite tagetes! Hålla på och pilla med frö och blommor gjorde ju inte så ont och något behövde min rastlösa själ pyssla med 🙂

När ungarna blev större, var mer självgående och jag hade hittat ett sätt, efter många år att leva med värken, då blev det mer hundträning. När jag hade sämre perioder då blev det mer blommor och mindre träning osv.

Nu är jag där igen! Mer blommor = mer värk och obefintlig träning med hundarna. Mår inte jag bra, då ska jag inte utsätta hundarna för mitt dåliga humör. Det blir mer oseriöst med roliga trix mm, men roligt har vi 🙂

Jag är ingen ”lagommänniska”, kör på i 150 knyck, haha 😉 Men jag lever ihop med min ”handbroms” så det inte ska skena iväg för mycket! Det är han som tar hand om spillrorna när jag kraschar <3

Så nu strävar jag efter att vara lite lagom! Varför så en massa olika fröer som jag sen inte får plats med plantorna i växthuset? Så några tomat och paprika plantor växer och frodas i barnkammaren i källaren. De har sällskap av några plantor Drakmynta och Lejongapsrankor. Den övervintrande Lejongapsrankan fick spinn så den kastades.

Tyvärr fick även Bägarrankan spinn, men tror jag upptäckte det i tid. Så nu är den under behandling och i karantän.

Fler fröer ska sås senare så det bara är att flytta ut i växthuset!

I mitten av januari så blev de stora Mårbackapelargonerna nedklippta och se vad täta och  fina de blivit 😀 Duktig Hilma som inte dödat dom 😉

Igår var vi till Karlstad! Det var dags för mammografi och då passade vi även på att beställa bänkskivorna till köket. Och där sålde de en gammal ”dröm” jag haft! Citronträd!!! Och nu var det dags att ett flyttade hit 😀 Massa citronbebisar och blomknoppar 🙂 Nu står det i karantän och behandlas mot ev ohyra innan det får flytta under en lampa i källaren, tills det är dags att flytta ut.

Igår upptäckte jag att bokrean börjat, så det blev några böcker åt mig och barnbarnen. Idag var jag tvungen att införskaffa dessa också 😉

Har 3 st som oftast vet hur man uppför sig! Reservation för Immy ;-P Sen har vi Hilma som bara MÅSTE testa att pilla på allt. Hoppas att trädet överlever hennes framfart 😉

Har haft några vidriga dagar där inte ens morfinet hjälpt 🙁 Upptäckte att ett skumbad faktiskt lindrade i hela 45 min! Det var underbart <3 Ibland hjälper det att ligga i soffan med benen upp mot väggen och Eazy på magen så bäckenet trycks ner. Har kontaktat Medicinmottagningen idag för jag har inte fått svar på röntgen som gjordes för 3 v sedan och inte hört hur läkaren planerat för ev byte av läkemedel eller om det blir ett till. Hoppas han hör av sig snart.

Nu är det en ond cirkel! Klarar mig inte utan extra smärtlindring, men kan inte jobba då jag tar dom. Vet ju nu hur himla bra jag kan må när jag har rätt medicinering och så vill jag må igen.

Det blir säkert bra till slut 🙂

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *