Wow! Vilket dygn!!!

Lite nördvarning 😉

Vaknade igår och allt var vitt! Släpper ut hundarna och ser att fröautomaterna är tomma igen. Herregud vad småfåglarna äter!!! Men kul att så många arter hittat hit, 26 olika än så länge 🙂 Det trodde jag inte när jag började mata i höstas!

Igår kunde jag äntligen gå rak och inte som en ostkrok när Eazy & jag tränade kryp 🙂 Äntligen har vi tagit ett stort steg framåt och idag kröp han 3 m, men nu måste vi få till en rakare linje. Har nog belönat med fel hand 😉 Eller snarare, så vet han att jag har godis i hö hand, men ger med vänster. Får ändra och byta bakom ryggen istället 🙂

Snön hade smällt undan en del när jag for till jobbet och vägen var bar! Men lagom tills vi for ut från lokalen, så drog snövädret igång igen! När man är djur och natur intresserad så reagerar/ser man tex en orm i vägkanten, en groda, dessa förbaskade ormvråkar som gäckar mig hela tiden, rådjur, älg mfl, som den ointresserade inte ens ser.

Ser en fågel som jag inte känner igen, på ett staket en bit från vägen när jag åker förbi! Var tvungen att vända för att se mer noga vad det var! För det var en ganska stor fågel, minst som en Duvhök! Väldigt ljus, grå/vit, rovfågel, lite mörkare gråton över näbben. Ingen uggla! Förbereder med mobilen i högsta hugg och svär över att inte kameran är med.

Nu var den inte så intresserad att sitta kvar när jag stannade och fick ner rutan! Men jag lyckades få den på bild 🙂

Var så himla nyfiken på vad jag sett, men hade inte tid att kolla själv då jag jobbade. Lade ut bilden på en fb-grupp, men tyvärr zoomade jag in den för mycket, men några hade ett svar ändå. Lade ut original bilden istället, för efter ett tag så såg jag att den nog var bättre. Men en dålig bild ändå!

Men då fick jag svar! Stäpphök! En vuxen hane och de är sällsynta besökare i Sverige och troligen den enda som hälsat på i vä Värmland! WOW!!! Och jag såg den först 😀

Visar den första bilden för en brukare som också är intresserad! Får tala om nästa gång jag är där vad jag såg! För jag hann inte få svar medans jag var där!

Kommer in på jobbet och berättar för en kollega att jag sett nått så häftigt! Nu är hon inte ett dugg intresserad, haha 😉 Hon säger typ – Fan Ingemarie! Du har väl inte tittat efter fåglar i detta skitväder! Har ju haft fullt upp att se vart vägen är! Mm! Så är det att tala om en helt otrolig händelse på jobbet, haha 😛

Var tvungen ner idag igen och kolla om jag såg den! Nu har jag inte nån häftig kikare och bara en liten kamera att stoppa i fickan! Inte dessa systemkameror med enorma objektiv! Mm! Lite avundsjuk tills jag tänker efter! Vad ska jag ha nått sånt till? Orkar inte bära med mig och gillar ögonblicksbilder! Då blir det lite häftigt att jag kunde ta en skaplig bild med mobilen 😉

Men jag fick se med blotta ögat Fjällvråk & Fiskgjuse 😀 Även Tranor som inte ville vara med på bild, Sångsvanar, Tofsvipor och nån Falk! Försökte zooma in Fjällvråken i min lilla kamera, gick inte bra!

Många fågelskådare på plats och det hade visst gått ut ”rikslarm” om höken! Förstod att den var sällsynt, men kul att det blev sånt intresse! Roligt om så många intresserade som möjligt fått se den 🙂

Så har vi mina bevingade vänner hemmavid som äter som hästar! Den lilla damen hade fullt upp att hitta bästa fröet! Var nog jättehungrig, för jag stod knappt 30 cm ifrån henne 🙂

Herr Gråsiska satt på spaning!

Har pratat med flera fågelskådare idag och lärt mig såå enormt mycket mer 🙂

Så har man turen att hitta en som även är intresserad av bla insekter!

Ifjol tog jag en bild av den här och googlade, lade ut på flera sidor om vad det kunde vara och inget svar 🙁 Men Stefan hade svaret! Tack så hemskt mycket 😀 En rovfluga vid namn Laphria Flava!

Vilket dygn med bara wow-upplevelser 😀

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *