Abstinens, rastlös & mycket energi!

Inte jag som lider av allt detta, men en del 😉

Igår tog jag på mig regnkläderna, stoppade in dårarna i bilen för att ta en långpromenad några kilometer norröver. Ytterst sällan man möter varken bilar eller folk där uppe. Och det enda man hör är fågelkvitter och hundarnas spring! Helt underbart 🙂

Det blev en liten miss! Det utlovade regnvädret kom inte, utan det blev strålande sol! Så ”något” varmt blev det i regnkläder 😉

IMG_0247

Gossarna är stilla en kort stund!

IMG_0248

Se på fan! En husbil långt uppe på skogen!

Jag såg en mård som sprang över vägen, men hundarna missade det! Tills vi kom fram dit den sprungit över, då fick Smali en alldeles för hög nos och det fortsatte ett tag!

IMG_0249

Då blev det koppel på en stund! Tar inga risker att han ska ge sig ut på egna äventyr 🙂

IMG_0253

Bad blev det självklart!

IMG_0256

Smali <3

IMG_0265

Mayo tyckte det var kul med båtarna 🙂

Har varit upp till sent på natten i flera nätter och upp tidigt om morgonen. Blir ju som en zombie! Jag är som småungarna, behöver ca 8 tim sömn varje natt! Några undantag går bra, men inte flera i följd 😉 Så igår kväll somnade jag vid 21.30. Väl förberedd med öronproppar, så jag skulle slippa Smalis högljudda gäspningar, när han sträcker på sig osv. Bara för att få upp mig tidigt på morgonen, för att han sen bara ska gå ut och lägga sig på trappan 😉 Jag sov i nästan 12 tim ??? Vet inte när jag gjorde det sist? Troligen låg jag nerbäddad och sjuk! Men det var visst välbehövligt 🙂

Idag slog spårabstinensen till på allvar! Så två personspår blev lagda. Mayos ca 400 m långt, liggtid 1 tim, 3 pinnar, vinklar, över stock & sten, ris mm.

IMG_0300-001

Hämtade selen och linan i bilen! Titta vem som hoppar in på en gång! Duktig Mayo 🙂 Nuförtiden är han först in i bilen, dreglar gör han, men han vill MED MIG!

IMG_0313-001

Spåret tar han och spårar jättebra! Inte ett endaste misstag! Går som ett tåg 🙂 Om jag ska klaga på nånting, så var det pinnarna! Han markerar, plockar upp dom och vänder sig mot mig och visar att han plockat upp. Sen vände han, släppte pinnen och fortsatte spåra.

IMG_0328-001

Utom den sista, den lämnade han 🙂

Jätteduktig ”Majsebajs”!

Smalis spår glömde jag mäta vad långt det var, men längre än Mayos var det! Tyvärr så har jag tappat några pinnar när vi spårat, så de har minskat rejält i antal. Synd att jag märkt det för sent, annars kunde ju hundarna ha fått leta upp dem. Får fixa nya! Så Smali fick 2 golfbollar + en slutpinne i spåret!

IMG_0341-001

Kollar in selen och linan!

IMG_0350-001

Min fina nallebjörn som är så urfälld! Det syns inte så väl på bilden!

IMG_0362-001

Jag håller löst i selen! I normala fall när Smali är fullpälsad, så sitter selen nästan lite trångt! Och Nej! Han har inte gått ner i vikt, bara päls! Inte konstigt att det kliar under fällning!

IMG_0371-001

Smalis markerande av bollar, blev en repris av Mayos markeringar! Tar upp, vänder sig om för att visa, släpper och spårar vidare!

IMG_0372-001

Detta kraniet hittade vi! Det fick ligga kvar 😉

IMG_0386-001

Slutpinnen plockade han och lämnade 🙂

Smalis spårande är jag inte nöjd med! Väldigt disträ, virrig och frånvarande!

IMG_0404-001

Det har regnat från och till, mest till, hela dagen! Så Jenni tog med sig en överlycklig Zixten, som fick ”ärva” Smalis spår 😉

IMG_0418-001

Spanar efter Jenni & Zixten!

IMG_0422-001

Och de kom tillbaka sjöblöta, för himlen öppnade sig för femtioelfte gången idag! Zixten hade varit lika disträ och gick fel, som Smali! Hm! Hade varit intressant att gå med Mayo också och sett om han gjort lika? För det verkar nästan som om nått annat nyss varit i spåret!

IMG_0396-001

Mayo tyckte inte att spåret räckte! Utan sprang runt med sin boll och ville busa!

IMG_0398-001

Smali däremot lade sig bakom dörren 🙂

IMG_0425

Som sagt! Skitungen var inte nöjd med ”bara” ett spår, så det fick bli ett lydnadspass inne. Som även det gick riktigt bra 🙂

Smali höll på att riva resten av huset och ville också va duktig! Bytte hund och nu visade han vad han kan! Kunde ju inte vara sämre än skitungen 😉

Tog upp blod och klövar för tining i förmiddags! Så när det blev uppehåll här ikväll, så hjälpte mig Jenni att lägga ett av spåren 🙂 Nu får de ligga till sig inatt och nån gång imorgon fm, så ska Smali & Mayo få gå viltspår! Det var halkigt på de mossklädda berghällarna och jag måste ha hamnat i myggornas paradis! Fy fasen! Många var de!

IMG_0423

Ibland kan Mayo faktiskt se riktigt normal ut 😉

Jossan & Ljòmi

”Lånar” en bild av Linda! Visst är den härlig? Jossan ska pussa Ljòmi, deras 1 årig Islandshingst på mulen <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *