Första passet på valpkursen!

Hade tänkt åka tidigare så han fick kolla in omgivningen innan de andra kom, eftersom han brukar bli ganska ”låg” efter bilåkningen. Självklart så hann jag inte det, var en av de sista som kom 😉

Det var 5 valpar på kursen. Rottweilertik 10 v, Mayo på 14 v, två schäfertikar på ca 5 mån och en blandras hane på 7 mån. De 3 sistnämnda märktes väl, särskilt 7 mån hanen. Och det var 10 människor förutom instruktören.

Första gången blir det mycket prat och det är bra. Man får höra lite bakgrund på de övriga och vad de har tänkt sig med sitt ”hunderi”, ev problem som ska lösas osv. Sen får valparna vänja sig vid miljön och lära sig slappna av.

Mayo kollade in de andra, sen satte han sig hos mig. Efter en kort stund, så vände han ryggen åt de andra och somnade 🙂

Vi skulle bla träna på vårt kroppspråk mot hunden. Där har jag mycket gratis, för jag har det inpräntat hur jag ”för” mig vid olika situationer. Så den övningen fixade jag och Mayo direkt, vi läser varandra väl 🙂

Sen skulle vi även leka med dem och det var nog några som aldrig tänkt på vad viktig leken är, för att bygga upp relationen. Så Mayo hade fullt fokus på matte och jag fick lära mig ett bra sätt att avsluta leken 😉

Han återhämtade sig ganska snabbt efter bilåkningen och jag är såå stolt över hans ”på & av knapp” som vi tränar på jämt. För det är en färskvara 😉

Pia, instruktören, gav mig ett tips ang bilåkningen. Varken hon eller de andra hade nånsin sett en hund så påverkad förr. Upplysningsvis så gick det åt nästan en hel hushållsrulle med papper för att torka honom under 8 mil. Mycket dregel det + filten! Men hon hade passat en hund som var åksjuk. Hastigt hade hon fått tagit med sig hunden på en långresa och hon var säker på att allt var nerspytt. Inte nånting! Så man kanske skulle ta sig en lång tur istället, för allt det andra jag testa funkar inte. Var väl inte så illa på hemvägen, för han sov så gott 🙂

Det var nog lagom vila, 45 min, tyckte han. För inte märker jag av att han har varit med om mycket nytt idag 😉

Imorgon blir det viltspårkurs, många nya intryck för krokodilen nu och han tar allt på rätt sätt 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.