Hålla tyst är inte min starka sida precis!

Jag sliter verkligen med det, men måste ju svara när folk tilltalar mig. Kan ju inte påstå att det är några stora framgångar ang rösten, tyvärr! Men idag har jag varit ute och grejat mellan kl 9:30 – 14:30. Underbart väder! Strålande sol, klarblå himmel och lite blåst 🙂 Och förhoppningsvis så pratade jag inte allt för mycket med djuren 😉

Dagen började med en busig Gäsper som tog sig lite friheter. Ligga raklång på köksbordet är inte ok och absolut inte att bita/riva i sönder mina tulpaner. Hann rädda blomvasen i sista sekunden innan han välte över sig allt 😉 Då passade han på att plocka värmeljusen ur lyktorna och kasta dem på golvet. Sen var han nöjd, gick ner i källaren för att sova några timmar 🙂

Att städa åt hönsen skulle gå betydligt fortare om jag inte hade hjälp av 1 kanin och 17 höns 😉 Så idag försökte jag vara lite smart. Städade först rummet som är närmast hönsgården och släppte sen in SvenHarry dit.

Det var såå kul att få springa runt i hönsgården några timmar. Nu har jag en nöjd och trött ”liten” kanin pojke på 9kg som sover gott 🙂

Inte lätt att ta sig in med skottkärran här och flytta på sig, det vet de inte vad det är 😉

Och när jag väl fått in skottkärran, då måste ju innehållet i den inspekteras mycket noga 🙂 Åskar & Marlou är det som kollar.

När jag hade städat 2 av 3 rum, då fick jag ta en paus.

Kan ju inte störa damerna som ska värpa eller redan gör det 😉

Men nu har kanin och hönor det rent och fint. Och som tack så värpte de 13 ägg åt mig idag, bara en som inte gjort det 🙂

Och Pillan låg i vanlig ordning i SvenHarrys bur och värpte. Hon var inte klar, så när jag kom tillbaka lite senare då hade SH ”parkerat” rumpan på ägget. Var övertygad om att det var krossat, men nejdå! En sån duktig kille kanske ska hjälpa till med ruvningen 😉

Vår och vita hundar passar inte riktigt ihop.

Iko ser ut som en skäck!

Så ren och fin han är 😉

Grön gräsmatta 🙂

Myrorna är redan i farten 🙂

Fick ett tips på bra belöning till Smali av Heidi, instruktören. Eftersom han älskar att bära och äta, så skulle jag lägga några godisar i en burk och kasta iväg när han är duktig. Skulle varva det med clicker + godis. Han har krossat några burkar, men nu fick jag tag på 6-pack av några som verkar ha lite bättre kvalitet. Hål får man räkna med 😉

Och det här var en höjdare, skitkul att hämta och öppna godisburk ihop med matte 🙂

Mina tjusiga pojkar! Smali, Iko & Zixten 🙂

Nicole och Tila, Smali & Aishas dotter har varit iväg på deras andra utställning. Tila blev BIR och BIG 2, jättekul! Stort grattis till er 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *