Jag bara undrar!

Två av tre ”köpcenter” är nu öppet i lilla Charlottenberg! Så igår gjorde jag och Jenni nånting som ingen av oss gillar! Vi gick i affärer!

Skomakarlampan över ena bänken i köket har gett upp och nån liknande har jag inte lyckats hitta på postorder! Så vi fick förnya oss…

IMG_6113

Med två sådana! Lite fräna var de 🙂

Sen hittade vi gardiner för 10 kr/styck! Köket behövde en uppiffning! Nu var det längder och vi kom på att kappor/hissgardiner är ju bäst över bänkarna 🙂 Sagt & gjort! Jag måttar snabbt, klipper och ska sy upp dem, men kommer på att kolla en extra gång! Hm! Min fars ”bråttom gen” kom visst fram, de blev för korta på bredden ;-p Så det fick bli längder överallt, fast uppsydda vid bänkarna.

Brukar köpa billiga trasmattor att ha i köket! 3 hundar + 2 katter = många tvättar av mattor! Det är visst omodernt med trasmattor, så det blev en annan sort istället!

IMG_6111

Så med nya lampor över bänkarna, nya gardiner och mattor, så blev köket helt annorlunda 😀

IMG_6116

Jag köpte även en gäng ramar till hundarnas diplom! Smalis diplom och championat tavlor sitter ju på väggen, då ska det väl vara lika för de andra två! Upptäckte problemet att få plats med ramarna! Vårt hus är mest dörrar och fönster ;-p  Men tror jag kommit på en lösning 🙂

Linda ville att jag skulle fota henne och Laukur på kursen idag! Jättekul att se vilken otrolig häst hon har, men ALLT blev suddigt 🙁 Min kamera gillar inte ridhus! Det var nu man skulle ha haft en systemkamera!

IMG_6438

En av bilderna, här med instruktören Frida som rider!

IMG_6607

En mycket svettig Laukur! Han har jobbat hårt idag! Och såå duktig 🙂

IMG_6608

Visst är de för söta, de små på ponnytravet 🙂

Fick ett sms från Jenni när jag tittar på Linda! Dina hundar har varit på rymmen!!! Men va fan!!! Jag blir såå trött! Varför så fort jag lämnar gården?

Vet vem som hittar på dumheterna! SMALI!!! Men han går inte långt utan sällskap, har alltid varit så! Men idag fick han med sig Mayo! Vet vart de hoppar över staketet, så jag köpte med mer nät hem!

Man kan ju undra om man är välkänd eller ökänd, när man kommer till butiken och expediten säger – Jaha! Du håller på med dina nät du! Dags att höja staketet igen?

IMG_6611

Så nu är det som lägst 1,40 m! Måste ju bli jobbigt för ”dunderklumpen” att hoppa över det, eller? Mayo fixar det lätt 😉 Men det är Smali jag måste få stopp på!

IMG_6118

Mango! Visst är det en tjusig karl 🙂

Undrar varför jag har sådana ”udda” djur? Har aldrig behövt staket förrän kombinationen Zixten / Smali flyttade in! Dvs i ca 20 år på gården 😉 Hönsen värper absolut inte där jag vill och gör dom det så kommer skatorna! Men nu är det ”skatsäkrat” i stallet och det verkar funka 🙂

IMG_6612

Sen har vi det busiga nytillskottet som har även han visat väldiga hopptalanger! Än har det peppar, peppar gått bra! Här intar han kvällsmaten, maskrosblad 🙂

IMG_6616

Häxa & sonen Mini Me! Kvälls/nattetid är det tryggt att vara hos mamma, men under dagtid så går han sina egna vägar! Dags att frigöra sig 🙂

IMG_6110

Vår lilla livsnjutare Immy <3

IMG_6620

Gubben & Patrik har slaktat älg idag! Paketeringen har skett här ikväll och busfröken var självklart med 🙂

IMG_6617

Smali…

IMG_6621

Och Mayo var trötta! Undrar vad det kan bero på 😉

IMG_6622

Och Zixten hoppas innerligt på att nån köttbit ska ramla ner, vilket inte sker 😉

IMG_6623

En trött Jossan <3

Sen kan man ju undra om det bara är mina djur som tar sig sådana friheter? Hönsen hittar på än det ena än det andra! Chaplin är visst en hoppkanin 😉 Dårarna ska vi inte prata på, suck ;-p

Men tänk att sitta i en lägenhet i storstan, det vore ett straff för mig! Instängd! Tur att vi är olika och jag gillar ju utmaningarna djuren ger mig 🙂

Jag är visst ledig i 4 dagar! Hm! Torsdag gick bla i ”statsbesök”, helghandling och tandhygienist! Fredag blev det shopping och städning! Sen åt jag nånting jag inte tål! Våfflor! Det blir alldeles för fett! Så kvällen/natten intogs på toan, men nu är systemet rensat från topp till tå;-) Idag har det varit kötthantering och fotografering, det senare sket sig 🙁 Imorgon ska det bli en ledig dag!

När vi är utomlands och har semester, så är det Rom & Cola som gäller! Det är mycket sällsynt att det dricks här hemma!

IMG_6624

Men idag behövde jag lite semesterkänsla, så därför blir det nån sån här innan natten 🙂

Imorgon hoppas jag på en ledig dag! Undrar vad för spännande som händer då 😉

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *