Jobbat idag…

Och nu är det ledig helg, härligt! Det ska ju bli så fint väder så jag har plockat fram lite på verandan bla grillen 🙂

Iko & Smali är förhållandevis skötsamma nu när det gäller att hoppa över på fel sida. MEN när jag kommer hem och inte hinner få upp bildörren nog snabbt och skrika stanna, då tränger sig Smali emellan grindarna och Iko gör ett ograciöst svanhopp = misshandlat staket.

Så nu under helgen ska jag se om jag kan få gubben att göra trägrindar och fixa torkvindan som vikit sig. Sen får väl jag göra det tråkiga jobbet med att få dit ny tvättlina. Ska försöka städa hos hönsen och möblera om lite åt dem, så kanske den dumma hönan som sitter på pinnen och värper, går till ett rede istället 🙂

Fia har varit med och tagit bilder på kycklingarna.

Nicke/Nicki Nyfiken, är alltid framme först och kollar när jag kommer 🙂 Först var jag övertygad om att detta var en grå Isbar, men den har en del brunt i dunet. Kanske en Blomme korsning.

Ungefär så här såg Ellen1 ut som kyckling och hon blev helsvart.

Och denna är lik sin mamma.

Även denna, förutom att den har en svart fläck på näbben 🙂

Den här har ju lite olika färg skiftningar också, med mycket brunt, ser ut som den har pälsmössa på sig 🙂 Detta är nog en Blomme korsning också.

För det var 3 Isbarägg, 2 från Tilde som är grå och 1 från Ellen1. Svart tupp + svart höna borde bli svarta kycklingar och färgen svart är väl mer dominant än grått? Därav svarta bebisar.

Och de andra 2 äggen var jag osäker på om de kom från Australorp eller Blomme, men iof så är ju Lotta svart 🙁  Ok! Men det löser sig så småningom, söta är de 🙂

Skulle inte ha sagt nått om Ikos ”skötsamhet”, såg honom nyss på fel sida om staketet och han har badat, sjöblöt, PUST & STÖN!

Får gå ner till bryggan och kolla isen, bättre han badar från gräsmattan än från fel sida. Som sagt, här blir man ALDRIG sysslolös 🙂 Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *