Kunde gått illa!

Hundarna har aktiverat mig på morgonen! Ut genom altandörren och sen öppnat ytterdörren och in! Varv på varv! Det är ganska tröttsamt och irriterande 😉

Jag förstod piken! Så det blev Uppletande x 3 i höladan! Eftersom vi inte har hästar längre så trängs div grejer där inne, så gömställen finns i röran 😉

DSC09182

DSC09185

DSC09187

DSC09198

DSC09202

Först ut var Mayo! Detta tyckte han var kul 🙂 Hittade 4 av 5 grejer!

DSC09214-001

DSC09219-001

DSC09222-001

DSC09227-001

DSC09235-001

Eazy tog ett varv först och kolla läget, sen jobbade han på! 5 grejer av 5 hittade!

DSC09247-001

Och den sista tog han ett ärevarv med 🙂

DSC09398

Det här är min favorithöna Nicki Nyfiken! Hon fick namnet bla för sin enorma nyfikenhet och orädsla, men även för att Jossan gillar Nicke Nyfiken 🙂 Är tex en hund för närgången eller vill provsmaka det hon har, då pickar hon dom på nosen. Hon viker inte! När jag tränar hundarna så är hon med och springer efter bollen, jagar linan eller står i vägen när hundarna ska hoppa 😉

Det var hon, men även Zixten som det kunde ha gått riktigt illa för!

När det var Zixtens tur att få testa att leta godis i höladan, så var han såå taggad. Han hade stått och tittat på de andra när de hade fått haft kul och nu var det äntligen hans tur.

Självklart var Nicki Nyfiken med som vanligt! Zixten springer före till höladan och jämt när jag ska skicka in honom, så tvärvänder han och springer mot Nicki. Han trycker ner henne i backen, jag skriker och han släpper henne. Jag blev rädd och förbannad! Det var så nära att jag kickade till honom i ren ilska! Tur att man hinner tänka innan man handlar! Kollar igenom Nicki men ser inget och hon verkar helt oberörd av det som inträffat.

Troligen gjorde han som han brukar göra när han leker med Immy! Lägger hakan på ryggen och trycker ner henne. För Zixten har aldrig rört en höna förr!

DSC09280

Detta med Uppletande var inte hans grej! Han lyckades spåra upp 1 Frolic 😉

DSC09264-001

DSC09267-001

DSC09272-001

Belöningen var skinkost och det gillade visst hönsen också 🙂 Nja inte Mini Me, han var skeptisk till det 😉

Senare tog jag med mig hundarna till ett av våra favoritställen. Folktomt, bilfritt, helt underbart, men tyvärr lite för gott om varg, så vi har inte vågat oss dit på länge.

Nu är det snö igen och då kunde jag se om nån nyss hade varit aktiv. Sen har jag ”vargvarnaren” Mayo! Han visar så tydligt om de är i närheten, då är det bara att vända.

På ett ställe hade det varit en väldig aktivitet, även fotspår! Vet inte riktigt vad det var för spår, men de var inte färska. Inte heller dom 2 som kom ur skogen, över vägen och sen över sjön. Stora var dom och djuren hade travat målmedvetet och ”rakt” inte som en hund. Mayo reagerade inte, så vi knallade iväg!

DSC09293

DSC09344-001

DSC09328

DSC09299

DSC09297-001

Ca 8 km blev det för mig! Hundarna minst det dubbla 😉 Härlig promenad i sol men snålblåst!

Tyvärr tillhör jag den kategorin av människor som är långsint! I och för sig så har jag väldigt lång stubin istället innan det ”smäller”! Tror inte det är nån fördel 😉 Zixten fick känna på min sinnesstämning länge idag, innan sinnet runnit av mig. Men oj vilken inkallning jag har haft på honom under promenaden! Minsta ljud från mig så har han kommit i full galopp, haha 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *