Rätt eller fel?

Mina tankar snurrar mest om åksjuka och hur vi ska komma tillrätta med den. Mayo förknippar ju kopplet, som ska vara roligt, med bilåkning. Det håller vi på att träna bort, med bra resultat 🙂

Min magkänsla säger att när det nu går så bra med kopplet, sätter jag honom då i bilen, då är allt förstört! Hans förtroende för mig kommer att sjunka rejält. Men ändå skulle han väl behöva ut på en tur, eller?

Lite ”feed back” behövdes, så jag ringde Pia, vår instruktör! Hon har ju sett honom nu i flera veckor och vet hur det är, även att han har varit på behandling.

Även hon tyckte mitt ”tänk” var rätt 🙂 Och eftersom han reagerade så kraftigt på behandlingen, positivt??? Så kan han behöva vila från bilen ett tag. De senaste dagarna har jag ställt bilen så att vi går emellan den och uthuset när vi varit i skogen. Där har han fått satt sig, tagit av kopplet, godis, beröm och sen varsågod du får gå! Inget smackande eller dreglande 🙂

Fick tips av Pia att lägga ett spår i närheten av bilen och det ska gå närmare och närmare tillslut. Jag kastade ut korvbitar, som jag märkt är favorit godiset. Inte ända fram till bilen men nästan, inga problem alls 🙂

Vi kör fortfarande på och av med kopplet, busar, godis och det är kul! Pia sa även att jag till en början inte ska använda kopplet när vi ska till bilen, utan bära honom. Vi får testa, men han är tung nu 😉 Måste göra en provtur innan söndag, då är det viltspårkurs och är han lika illa, då ställer jag in. Ingen idè att utsätta honom för detta, utan vi tar det lugnt. Tanken med kurserna var att han skulle ha nått kul att se framemot och det skulle hjälpa honom. Tanken var god, men funkade inte. Och några tusenlappar fattigare blev jag 😉 Mirja vill ha reda på hur det gått i början av veckan också.

Så igår efter jobbet gick jag och dårarna till skogen. Finns inget bättre ställe att ”stressa ner” på och vi har ju förmånen att ha två sjöar i närheten och en liiten älv. För vatten är rogivande för själen 🙂

Kantareller hittade vi 🙂 Får väl rensa dem sen!

De ”vita dårarna” fick springa av sig! Oj! Vad det gick över stock och sten 😉

Nordsjöbruksälven!

 

Tog en paus vid Johnnys ställe vid Bergsjön. Mysigt!

”Nån” måste ju ut i vattnet 😉

Min vita varg, Smali <3

Dimman har lättat över sjön och det kommer att bli en vacker höst dag 🙂

Den ”förlorade dottern” Fia ska hämtas hem från Sunne i eftermiddag. Har inte sett henne på flera veckor, hon bara ”friar” 😉 Ska bli roligt att få hem henne ett par dagar. Barnbarnet Josefin ska vara hos oss lördag till söndag, för hennes föräldrar ska ut på ”sånt” som inte passar för en liten stumpa på lite drygt 4 mån 😉

Jag borde ta in blommorna som ska övervintras och kasta de andra, får se vad jag hinner idag. Hundarna ska motioneras och jag MÅSTE leta höna!

Lilly har kläck idag. Har inte sett henne på nån dag, man brukar inte göra det de sista dagarna. Men är rädd att det även hänt henne nånting, som med Doris. Så det blir fram med ficklampan och krypa runt vedskjulet för att se om jag hittar henne. Men de är bra på att gömma sig. Har tyckt att det är knepigt att jag får så få ägg, fast hönsen har varit i hönsgården när jag jobbar. Inte konstigt alls bara man ”öppnar ögonen”! Isa har inga stjärtfjädrar, Tilde ser ut som om hon blivit plockad osv och det är fjädrar överallt. De ruggar!!! Inte konstigt att det inte blir några ägg 😉

Fyllde på den ena Bean Bagen som är i hundhuset, med nya kulor häromdan + att de fick en bädd till där inne. De har även en Bean Bag ute på sin veranda. Fixade även till det i Zixtens ”hus”, han har ett eget i hundhuset 😉 Kom hem från jobbet igår och såg att hundarna tyckte det var bättre med bädden ute på verandan. Att allt ska dras ut 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *