Svävar på moln!

Vi har varit till Arvika Brukshundklubb på utställning.

Smali fick exellent på kritiken:                                                                                                    Kraftfull med utmärkt könsprägel, bra uttryck, mycket välkomp (vad det nu betyder?) i alla delar, härlig benstomme, effektiva rörelser, behagligt temprament. Domare var Gunilla Skallman.

Han fick ck, cert och blev BIR. Så nu har han 2 cert i Sverige 🙂

Det var inga grupp finaler utan det var BIS-final med en gång. Tror det var 11 hundar i finalen. När hon började plocka ut hundar och pekade på mig som andre man. Jaja! blev tanken, det är som vanligt, ingen VH med här inte 🙁              När hon plockat 4 st så tackade hon för de andras medverkan, vi blev kvar 🙂 Det enda jag kommer ihåg är att schäfern blev placerad 4 och vilka andra raser som var kvar det kommer jag inte ihåg heller. Sen ropar hon ut att det inte var nån tvekan vem som skulle bli BEST IN SHOW, Smali, JIPPII 🙂

Jag är i chock tillstånd än, Smali tog hem rubbet 🙂 Vilka lovord jag fick, bla var det något av det vackraste hon sett och att han var underbar. Men det vet ju jag redan 🙂

Inte lätt att ställa upp honom i värmen! Han och Iko fick nått tokryck när vi kom hem, skönt att få sträcka ut, sen blev det ett dopp. Nu har jag i varje fall en trött hund, Iko är det fullt ös på som vanligt 🙂

Mina gossar 🙂

Camilla från Azizi’s Kennel ställde lilla Dacca och hon blev BIS 3:a i valp 4-6 mån. Tänka sig 2 VH placerade i BIS-final inte illa. Grattis till er 🙂

Rolling Dog’s Incredible Ilex ställdes för första gången med en mycket nervös Carro i andra änden av snöret. När jag fick se i katalogen så var det lika bra att hon ställde honom själv i fall att vi skulle in i ringen samtidigt senare.                         De var jätteduktiga båda två 🙂 Och han fick Very good med bra kritik, Grattis!  Tyvärr hann vi inte med att ta nån bild på Ilex och hans fina rosett.

Vallgårdens Hasslan Hope var också på sin första utställning. Även han fick Very good med fin kritik 🙂 Blaze är pappa till honom också.

Sen träffade vi Christina från Kasmurens Kennel. Hon ställde Kasmurens Stuck On You, även hon efter Blaze 🙂 Det blir fina bebisar efter honom 🙂

Igår var jag inställd på att flytet Smali haft på utställningar kan omöjligt fortsätta hur länge som helst. Nån gång kommer vi till en domare som inte gillar honom. Därav har jag försökt intala mig att blått är fint och det är det, men Smali passar mycket bättre i rött, eller hur 🙂

Gunilla Skallman ställer vi för i Ransäter också, spännande 🙂

Tror nog att jag har en mycket glad uppfödare idag, EvaLiz 😉

Jag har förberett för kvällens grillning och det får nog bli ett dopp i sjön före vi startar grillen. Några glas rött och sen sussar jag nog gott och drömmer ljuva drömmar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.