Agility…

Vi åkte till brukshundklubben ikväll, där var det dåligt med folk och inte så många som pratade, tråkigt! Men en tjej kom fram och undrade om vi ville vara med på platsliggning, vi var 5 eller 6 st, varav den ene var lille Emil, han var så duktig. Har inte tränat på detta sedan i maj så det är ett tag sedan och med hanhundar han aldrig sett och 1 lite småsur tik. Men Smali har väl aldrig varit så duktig som ikväll, som om han aldrig gjort annat, lugn och trygg. Han börjar bli vuxen och det märks bla lugnet och på att det bara ska luktas på ALLT.

Har provat budföring en gång förut när han var ca 4 mån och det gillade han inte, men idag var han jätteduktig, fungerade så bra :-). Jenni gick endel med honom så jag fick se hur det ser ut på ett ungefär. När vi var klara med budföringen så tyckte jag att Jenni kunde sätta Smali och gå därifrån så kunde jag kalla in honom. Men det gick inte, Jenni fick gå dit och skicka honom istället för hon gav ”stanna” kommandot och då kan bara hon ”frigöra” honom verkar det som :-). Kul att han även kan lyssna på andra för det gick inte med Frazze.

Testade agility för 2:a gången och detta hinder för 1:a, det var väl ingenting, skitkul att gå balans 🙂

Här räds inga höjder.

Tunnlar av alla de slag är så roliga att springa igenom.

Däcket fick han gå igenom för det satt för lågt.

Tänk att ha en hund som tycker ALLT är roligt 🙂

Fåntratt 1 & 2, de har hela bagageutrymmet att var på men sitter bara i ena änden :-). Skulle sätta in mellanväggen innan vi for eftersom Smali aldrig haft en annan hund än Zixten med sig, men fick inte till det. Smali släppte in Emil och talade om att nu tar vi det lugnt, de låg hela vägen fram – och tillbaka, duktiga killar 🙂

Hundarna var ganska trötta när vi for och sen fick de busa när vi kom hem, nu ligger en mycket trött Smali och sover, skulle tro att även Emil är nöjd med kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *