Är det inte det ena, så är det det andra…

Pela har inte riktigt varit sig lik efter hon låg och ruvade och kycklingen dog. Höns äter och dricker ganska dåligt när de ruvar, så det var väl inte så konstigt att hon var tunn. Sen trodde jag att det var dax att rugga för hon ser lite tuffsig ut. Men förut när hon satt på pinnen så tyckte jag benen såg lite fjälliga ut. Kanske har hon fått kalkben medan hon ruvat 🙁 Så nu ska jag ta med mig Fia ut så hon får hålla henne, för jag ska gnugga in benen med rapsolja. Det skulle visst vara bra 🙂 Hoppas nu ingen annan får det, ska kolla igenom alla när de tagit kvällen.

Sa jämt till Ellen2 att jag tror banne mig att du snart kommer att börja värpa också, för kam och slör har börjat växa och blivit rödare. Och förut så låg där ett grönt pytte ägg, duktig höna som lyssnar på matte  🙂

Sen har vi ju den duktigaste hönan av alla, Ellen1. Bilder på henne och kycklingarna från idag. Då de fick sin första måltid som var kokt ägg + undulatfrö, de åt med god aptit 🙂 Hon plockar upp maten i redet och delar i små, små bitar åt dem.

Gänget som undrar vad det är som piper 🙂 Skulle ta in hönsen i hönsgården förut, för jag skulle på kurs på jobbet. Lockar med limp bitar, hönsen springer in men inte Andreas. Han vågade inte förrän jag gått in i stallet, vilken respekt han fick för mig efter våran strid 🙂

Gick ner till sjön för att kolla om isen släppt helt runt bryggan så jag kan ta bort staketet, Smali och Iko sitter snällt och väntar.

Trodde jag! Hur i h*lvete har Iko tagit sig över? Det är minst 1,20m högt!

Första gången han är på en brygga, bäst att blunda i fall att 🙂

Isen låg fortfarande ganska nära bryggan, så vi får vänta tills helgen innan vi plockar bort staketet. Jämt när jag skulle gå så händer det som inte fick hända!

Iko går ut på isen! Trodde jag skulle få ”hjärtsnôrp”! Tur var att isen var bra tjock, men va jag blev rädd 🙁

Han hann även ta sig ett dopp innan vi gick upp 🙂

Hittade en död fisk som nog legat där bra länge, ca 30 cm lång, men det gick inte att se vad det var. Som tur var så fick inte Iko se den, då hade den nog varit med upp till huset eller att han skulle ha gått och hämtat den senare 🙂

Nu ska det gnidas rapsolja på Pelas ben och sen blir det nya Hundsport 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *