Året som gått, 2016!

29 januari så fick Sofia & Per en liten dotter 🙂 Lilla Caroline är vårt 3:e barnbarn! En bestämd, pratglad liten solstråle med mycket spring i benen <3

December ifjol gick Gäsper ut och kom aldrig tillbaka 🙁 Han tog sig sina turer sommartid, men aldrig på vintern, så magkänslan sa att nånting hänt honom. Som jag letade! Men på vårkanten hittade vi rester av honom här hemma! Vad som hänt får vi aldrig reda på! Saknad är han <3

Grannen gick bort och hennes kaniner behövde ett nytt hem,så de fick flytta hit! Normalt går det inte att ha hankaniner ihop, men efter ett tag så gav de sig den på att de skulle bli sambos och så fick det bli 🙂

Gamle Pricken & Nyman hade en kort men fin tid ihop innan Pricken fick vandra vidare pga ålderskrämpor <3

Nyman blev ledsen, så jakten på en ny kompis åt honom drog igång! Nån dag senare flyttade Gotlandskaninungen Lilla Ru in 🙂 Även han vägrade att bo vägg i vägg med Nyman, utan klättrade över kompostnätet. Så det blev en chansning och hoppas att det skulle gå bra att de bodde ihop! Men med ca 40 kvm så behöver ingen känna sig trängd, så det borde gå bra.

Och det gör det fortfarande! De leker, sover och äter ihop 🙂

Jag gav upp kampen mot räv, duvhök, skator och lät mina höns åka till de sälla jaktmarkerna 🙁 Jag orkade inte mer!

Saknaden är stor <3 Vilka härliga personligheter det bott här genom åren och barnbarnen gillade dom skarpt! Det var ömsesidigt 🙂

Mayo har lärt sig att åka båt i sommar och han gillar det verkligen 🙂 Han trivs förträffligt som gårdshund! Vi tar långa skogspromenader, tränar lite lydnad och spårar! Man verkligen ser vad han njuter av att slippa hänga med på olika ställen!

Zixten packade resväskan och flyttade till Jenni & Jocke i vintras och mår som en prins 🙂 Och i november var han på sin sista utställning och gick i Veteranklass! Vilket avslut på ”karriären”!!! BIR; BIG 1 & BIS 2! Han är en fräsch farbror 🙂

Immy började visa stressbeteende som blev värre under sommaren/hösten! Ett evigt kliande och slickande. Efter att ha uteslutit ohyra/sjukdom så kom jag på att hon kanske saknar Gäsper. Har hört så mycket skräckhistorier om att den gamla katten flyttar när en ny kommer, så jag visste inte om jag skulle våga!

Men i oktober flyttade Hilma in! En orädd, nyfiken, galen och otroligt charmig kattunge, som lindat oss alla runt sin tass 🙂 Och Immy slutade klia/tvätta sig efter bara några dagar <3 Ingenting är sig likt sen vår lilla ”kattastrof” flyttade in, haha 😉

Eftersom min värk blivit mycket värre under senvintern/våren, så tyckte jag inte att jag och Eazy gjort nånting 🙁 Men när jag tänker tillbaka så var första halvåret fullt av aktiviteter och jag hade bestämt mig att vi skulle ta en lång semester efter Brukslägret i början av juni! Vi hann med detta innan semestern –

3 Lydnadstävlingar, som kunde ha gått bättre, men vi är några erfarenheter rikare 😉

2 Bruksprov, där vi blev uppflyttade till Lägreklass Spår

Exteriörbeskrivning där han blev Godkänd

1 utställning där det blev Excellent och Bästa unghund

MH som han gjorde bra, men överraskade mig på spökena som han blev förbannad på 😉

Vi avslutade med Bruksläger 1:a helgen i juni på klubben där Lollo & Stefan var instruktörer, så bra 🙂 Tyvärr fick jag avbryta då jag hade sån värk 🙁

Som sagt, värken eskalerade och var inte som den brukar vara! Så det måste vara nått annat än whiplashskadan! Kom till reumatologen som talade om att jag haft Borrelia och att nu hade min psoriasisartrit formligen exploderat. Inte konstigt att jag mådde dåligt 🙁 Nya mediciner och efter nån månad så mådde jag mycket bättre än på många år 😀 Tyvärr så har värken blivit värre igen, men hoppas att jag mår bättre bara jag kommit upp i maxdosen på cellgiftet, annars får vi prova nått annat.

Nu har ju inte Eazy bara legat på soffan under vår långa semester, som blev längre än vad jag hade hoppats på. Vi tränar lite Nose Work, spårar, Lydnad osv för annars skulle jag inte kunna leva med honom, haha 😉 Jag har lärt mig att det går inte att traggla moment med honom, han tröttnar direkt. Så typ 2 upprepningar, sen nått annat 😉

Jag hade som mål inför 2017 att förhoppningsvis bli uppflyttad till Högreklass Spår, ställa på några utställningar och satsa på att bli med på viltspårprov i Norge. Vore ju kul om han även blev NO VCH 🙂

Mål måste man ha, men jag måste få ordning på värken innan jag planerar för mycket. Blir så himla besviken om det går i stöpet! Jag klarar inte träna seriöst om jag inte mår bra! Men några Bruksprov borde vi fixa om vi kommer med i varje fall 🙂 Så nu ser vi fram emot att 2017 blir ett kanonår 😀

SÅ God Jul & Gott Nytt År Önskar vi er ALLA från  Nystugagänget! Denna bilden blev ”lite” för somrig, men Hilma är med på ett hörn 😉

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *