Att gilla läget…

Som jag talat om förut, så verkar det vara nånting som biter Iko & Smali, framförallt på sennatten/ morgonen. Nu har Smali kliat upp ett sår i ena armhålan 🙁

Började kamma igenom Smali igår, puh! Och hittade något som såg ut som mängder med ägg, men inget kryp hittade jag, har iof bara hunnit halva hunden innan jag åkte och jobbade, ska ta resten i dag. Det värsta är kvar för han har naggat sig, så pälsen är ihop tovad på en del ställen.

Ringde min veterinär för att få en tid snabbt, tyvärr så fanns det ingen tid som passade hos nån utav dem. Ringde nästa ställe och talade om ALLT, några veterinärer där kom fram till att jag ska tvätta ALLA bäddar igen och duscha hundarna i grönsåpa och det ska sitta i ca 15 min som ett medicinskt schampo.

Grönsåpan var bra bla för att den ”kväver” ohyra, ok! man använder det ju på växter som har löss och andra kryp. Och det är klåddämpande, mycket positivt 🙂 Och de kommer ju att lukta enormt gott ikväll när det hela är över. Jag skulle märka skillnad inom en par, tre dagar om detta hjälper, annars skulle jag få en tid.

En fördel är, att nu får jag se vilken färg Iko har 🙂 Just nu går han i nån slags grå, vit, brungul färg. Pga av att han måste kolla vart ”det” kommer ifrån när Smali kissar, mycket intressant är det under traktorn, jaga katterna och följa efter dem under bilar är ju också roligt 🙂 Han är så skitig!

Tänk om det är hönsloppor de har? För de är trots allt med nere vid stallet, får helst inte följa med in längre, men ibland har nån slunkit in ändå. Men Sven Harry som bor i boxen bredvid kliar ju inte och jag har inte märkt något på hönsen. Ja! Skitsamma bara vi blir av med eländet.

Nu ångrar jag att vi har så många bäddar åt hundarna, kanske lite onödigt med 3 st i köket, 1 i hallen, 1 i sovrummet, Bean Bagen i tvrummet + att de även ligger i soffan, på övervåningen är de aldrig. För det blir ett djävla tvättande, tur att man har tumlare. Men alla bäddar har ju inte ett överdrag, så det blir lite bökigt.

Men nu har jag beställt 2 st Bia bäddar till Iko & Smali, Zixten har redan en sen förut 🙂 Lättare att hålla rent och bara behöva tvätta nån filt istället. Och Bean Bagen får vara ute i hundhuset. För när Zixten kom hem från Sunne då överlevde inte madrassen 🙁

DET BLIR GOTLAND, Christina & Lisa följer också med och ställer 🙂

Nu får jag ta mig i kragen och fortsätta med tvätt av både det ena och andra så jag blir klar nån gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.