Att hitta glädjen igen!

DSC07286

Jag tror vi är på god väg efter allt elände <3

Eftersom Smali med all säkerhet började bli dålig redan i våras, jag fattade NADA varför han hade ett annat sätt under träning osv, så var allt ”tung rott”! Eftersom jag hade hoppats på vår start i Appellen, spårprov i Norge, så lades den mesta träningen på honom.

Självklart så fick Mayo sin träning också, men den blev inte så strukturerad! Spårningen däremot har oftast varit välgenomtänkt!

Nu i efterhand när man ser hur mycket Smali har påverkat oss alla! Och särskilt när han blev sämre! Han mådde inte bra, de andra hundarna mådde inte bra, inte jag heller! Sen började min nacke att krångla! Allt blev en ond cirkel! Nu tror jag vi börjat landa!

DSC07359

Det kändes ganska tungt och mörkt ett tag! Jämt som himlen igår kväll!

Men nu i 2 dagar har inte jag behövt ta nått smärtstillande alls och till veckan börjar jag jobba igen 🙂 När matte mår bättre, då mår hundarna bättre! Och nu har jag och Mayo fått till några riktigt bra lydnadspass! Så när det ”skriks” BRA!!! VILKEN KILLE!!! Runtomkring här hemma, så är det bara vi som har fått till ett kanonfint ”fritt följ”, ”läggande” mm, haha 😀

DSC07377

Men ibland fuskar han! Inte sätta tassarna på stocken!

DSC07383

Det var godkänt 🙂 Och apportbocken är såå mycket roligare i kombination med andra moment 😉

DSC07354

MAT!!! Då blir det fart på Zixten 😉

Det är som Jenni säger! Chapelina är INTE en kanin, utan en kamouflerad Vit Herdehund! Jag har ALDRIG varit med om dess make! Hon är rena rama Houdini!

DSC07209

Häromkvällen när jag skulle natta djuren i stallet, så möter jag detta! Grinden är fastsatt med 4 krokar, en i varje hörn och vridna utåt! Har även ett bräda mellan grinden och dörren, så grinden är ”spänd”, så den inte går att rubba! Jag har världens problem många gånger att öppna grinden, men tydligen inte lilla fröken C ;-P

DSC07212

Hon hoppade glatt bakom ena uthuset och tänkte inte följa med in!

Var ute hos henne flera gånger under kvällen, men hon ville inte in! Fick stänga till stallet, så ingen skulle ta hönsen under natten! Och öppna dörren till höladan och tända ljuset, så hon kunde hoppa in där! Det blev en orolig natt 🙁

DSC07220

Morgonen efter så sitter hon vid stallet och vill in! Lyckan var total att hon var oskadd 🙂 Hann knappt öppna dörren så var hon inne och suckade djupt! Hon var riktigt trött efter natten!

Älgjakten var slut i söndags för vårat jaktlag! Så igår kunde vi äntligen gå i skogen igen och vi njöt i fulla drag 🙂

DSC07278

Kantarellerna fick stå kvar!

DSC07265

Letar efter sork!

Några bilder från promenaden 🙂

DSC07287

DSC07327

DSC07315

DSC07339

DSC07341

DSC07340

DSC07295

DSC07284

DSC07309-001

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *