Avundsjuka…

Den åkomman lider jag av för tillfället, det är ingen trevlig åkomma och jag hoppas den snart går över.

Var på kurs på jobbet förut och den som höll i den talade om att hon hade hela 72 semester dagar! Då blev jag avundsjuk, ska vara glad om jag har till huvudsemestern + nån dag till 🙁 Begriper inte hur folk klarar att spara såå många dagar. Här går de åt till tråkiga saker, som tex sjukdom i familjen som man måste följa med på sjukbesök mm. Jag följer gladeligen med, det är inte det det gäller utan att de dagarna kunde gå till något roligare. Förr när jag var ”frisk” utan sjukersättning, då orkade jag jobba ”extra” för att få lite mer sammanhängande ledighet. Och framför allt orkade man på ett annat sätt, slippa planera och fråga om hjälp för att få tillvaron att gå ihop, jag avskyr att vara beroende av andra.

Typiska saker som alltid händer så inte tiden räcker till är:

Som idag när jag ”bara” skulle ringa 1 samtal för att få ett provsvar, blev 4 från mig och 3 från Karlstad = 7+ att jag fick förklara ALLT om och om igen. Och när jag skulle hämta ut penicillinet i Charlottenberg så hade de inte det, frågade om de inte kunde ta något likvärdigt? Tyvärr inte, för det här penicillinet var inte så vanligt så det hade de inte. Som tur var så hade de det i Arvika så gubben slapp att åka till Karlstad.

Och det här med hundar på rymmen, jag vet att det INTE får inträffa, men det gör det nån gång ändå. Och vart visar sig hundarna? Jo! Just till dem som har mest ont av det 🙁 Varför kan de inte sticka åt andra hållet?

Det tillkommer ALLTID nånting extra och jag blir knäpp på det, jag är ett ”kontroll freak”.

Eftersom jag har en gubbe som jobbar dygnet runt för tillfället, så drar jag ett tungt lass här hemma.Man får hoppas att det snart vänder innan det tar knäcken på oss alla 🙁                                                                                                                                             Men nu har jag kommit på nånting som kan förändra tillvaron till det bättre för oss alla, hoppas jag 🙂 Sjukdom mm kan vi inte påverka, det är bara att gilla läget och göra det bästa av det, men det andra kan man påverka.

Jag vill ha tid och ork till det jag älskar mest, familjen och djuren. Nu ska bara min tanke få gro, sen får vi se om det blir så som jag tänkt eller annars kanske jag kommer på en annan lösning, för idèer har jag gott om 🙂

Ikos försenade magtvätt är gjord, Pela lyckades jag jaga upp förut så hon åt och drack vatten. Hon hade lagt sig igen på ett ägg, men nu är det borta, precist som redet hon gjort. Känner mig taskig, men hon måste ju äta och dricka,ruva kan hon göra närmare sommaren, enl mig 🙂

De ”vita jävlarna” ska jag hålla ett extra öga på och Iko har fått lära sig på riktigt vad nej är idag 🙂 Matte kan vara MYCKET bestämd, märkte han.

Nu är det BARA positiva tankar som gäller, tex att Maria, Troja och Electra också kunde komma på annandag påsk. Håller tummarna att även EvaLiz är ledig och kan komma. Vad kul det ska bli med ett stort gäng ”vita huliganer” som busar och en MASSA hundprat med mycket trevliga likasinnade 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *