Det här blev intressant!

IMG_7616

Mayo började dagen med att springa runt och pipa, med ett tuggben i munnen. Letade efter ett bra gömställe!

IMG_7617

Kanske inte det optimala gömstället! Bakom bädden i hallen 😉

Bestämde mig igår för att lägga blodspår åt hundarna idag! Kan lova att det blev ”jubel i busken”, när blodflaskan och klövarna kom fram. De skrek, skällde och ylade ikapp! Herregud vilket väsen! Men glada blev de, haha 🙂

Zixten har spårat en gång i snö, det var på anlagsprovet. De andra har aldrig gjort det, så nu blev det spännande 🙂 Man ser ju tydligt när det är snö om de spårar mina fotspår, eller blodspåret. Och det blev fler nyheter för Mayo! Vi skulle också träna på återgångar, det har han heller aldrig gjort förr.

Återgång

En återgång ligger vid en vinkel. Man slutar bloda i vinkeln, går rakt fram i ca 15 m, drar klöven efter sig, vänder, tar ett steg åt sidan och går tillbaka. Sen går man i vinkeln ca 10 m innan man börjar bloda igen. Se bild.

”Fuskade” hundarna, så skulle de lätt kunna följa mina spår i snön. Gjorde dom rätt, så kommer de att ”ringa” i vinklarna/återgångarna, för att hitta rätt. ”Ringa” innebär att de söker sig ut i en cirkel för att hitta spåret igen.

IMG_7622

Först ut var Mayo! Spåret låg ca 2,5 tim och det hade 3 återgångar och en vanlig vinkel. Han tog det och spårade i vanlig ordning i ett lugnt och behagligt tempo. Så kom första återgången, duktiga killen ringade och fann spåret igen, lika med de andra. Första gången i både snö och med återgångar, så spårade han som vanligt kanonbra. Så stolt över lilleman 🙂

IMG_7624

Och den älskade klöven!

IMG_7633

 

Den är min 🙂

IMG_7638

Sen stack han iväg med klöven och gömde den! En klöv mindre 😉

IMG_7640

Men man kan ju undra vart Mayo är på bilden, inte lätt att se i snön när han gräver ner den 😉

IMG_7650

Sen kom han nöjd springande utan klöv från skogen, haha 🙂

Som sagt! Enormt stolt över ”Maysans” spårande <3

Sen var det Smalis tur! Han har heller aldrig spårat i snön. Hans spår fick en sårlega, 2 återgångar och ett bloduppehåll på en raksträcka. Liggtiden ca 2,5 tim.

Han tog spåret, men efter ca 50 meter så gick han rakt, istället för att svänga svagt höger, men kom rätt igen 🙂 Såg även här att han spårade blodspår och inte mig. Det gillas! Annars gick det jättebra! Duktig Smali 🙂 Även han spårar i ett väldigt bra tempo, dock snabbare än Mayo.

IMG_7713

 

Och klöven hittades självklart!

IMG_7736

Och han bar stolt hem den! Inte gömde som Mayo 😉

Och så var det Zixtens tur! Han fick gå samma som Smali. Har gjort så förr och det är intressant att se, att han spårar inte alls i Smalis spår. Och så var det en liten uträkning med det 😉 Blodspåret gick igenom en massa rådjurs spår och jag ville se hur han gjorde.

IMG_7759

Här sitter det inte fast! Jäklar vad han studdsar runt i snön 🙂 Tog spåret bra.

Men där det kryllade av rådjurs spår, där gick han av och spårade dem istället. Blev jämt som jag misstänkte 😉 Men kallade in honom och satte honom på spåret igen.

IMG_7776

 

Och då var det fullfart igen, haha 🙂

IMG_7778

Se upp! Flygande råttor i spåret 🙂

Även han gick på spåret och inte efter mig 🙂

IMG_7792

Visst har jag en fin klöv!

IMG_7809

Kolla in svansföringen! En mycket stolt tax 🙂

Jag filmade alla 3 när de spårade, för att visa tre helt olika sätt att spåra. Får se om jag klarar lägga upp dem på bloggen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *