Det värmer hjärtat!

Blev tillfrågad i torsdags om jag kunde ta hand om 2 kaniner! Efter lite funderande så sa jag ja! Så i fredags flyttade de hit! En äldre och en yngre herre vid namn Pricken och Nyman 🙂

Två coola herrar som är vana hundar och katter sen förut, så de tog flytten med ro.

DSC00040

De blev väl inspekterade av gänget 🙂

13615200_1021894391240002_6808358704904866152_n

Eazy är helt fascinerad av dom! T o m ligger och sover hos dom 😉 Han har nog saknat Chapelina!

DSC00370-001

Det jag vet om kaninerna är att Nyman är ca 3 år, är infångad då han hoppade runt lös och ingen ville veta av honom. Det som skulle bli typ ett jourhem, blev permanent. En lugn och kelig kille som fick sitt namn för att han blev en ny man i sitt nya hem 🙂

DSC00361

Pricken är en äldre herre på minst 7 år och det syns! Även han väldigt cool 🙂

Eftersom det är 2 hanar som har de bott i burar intill varandra och varit ute en och en för att hoppa i en hundgård med jämna mellanrum.

Nyman fann sig tillrätta på en gång! Äter, dricker, hoppar, kommer fram direkt och vill kela 🙂

Pricken däremot har mest legat i ett hörn på buren. Visst han är gammal, nytt ställe osv, så jag var inte speciellt orolig. Men när jag inte sett honom tvätta sig, knappt hoppat. Inte rört varken mat eller vatten sen de kom hit, då blir man bekymrad 🙁 Inte rört gräs eller maskrosblad! Iof så var de inte vana att äta sånt! Var lite ful runt ena ögat, tufsig i pälsen, som sagt han är gammal! Så jag bestämde mig igår kväll att han ska få somna in, han mådde uppenbarligen inte bra. Men han skulle få nån dag till på sig om inget akut inträffar!

Jag vill att mina djur ska ha gott om utrymme! Helst skulle jag vilja stängsla in hela egendomen så alla kunde gå fritt. Tyvärr är det en omöjlighet!

Men rasthagar måste de ju få, så de kan hoppa, gräva, äta och sola magen 🙂 Så idag satte jag ihop en större hage åt Nyman som verkade nöjd 😀

Eftersom jag redan hade bestämt Prickens öde så gjorde jag en liten åt honom i fall att han skulle gå ut!

DSC00317

Döm om min förvåning när han hoppar ut och ser såå glad ut! Trodde inte mina ögon!

Satt på trappan, drack kaffe och studerade kaninerna! Pricken hoppar, rullar sig, gräver, spanar in kompisen, hönsen osv. Går ner till dom och ser att han även äter gräs och tar några slurkar vatten 🙂

DSC00371

Han blev som en helt ny kanin <3 Bara att plocka fram mer kompostnät så han fick mer yta att hoppa på 😀

DSC00385

Han är lite stel i bakpartiet så det var lite svårt att ta sig i/ur buren emellanåt! Men med en ”trappa” så går det fint 🙂

DSC00394

Har suttit på trappan och tittat på dom under dagen! Den det är mest fart på är gamla Pricken, rena glädjefnattet 🙂 Han lär sova gott inatt och imorgon har han nog träningsvärk 😀

Man kan ju undra vad som hände och så snabbt? Jag tror bla att det är kul att hoppa intill sin kompis, hönsen går runt dom hela tiden, hundarna och Immy kommer och går, jag är hos dom många gånger under dagen. Det händer saker hela tiden och det är mycket att titta på.

Jag har blivit kär i lilla Pricken <3 Nu hoppas vi att det här hänger i ett tag till och de ska få mer ”kaninmagsvänlig mat”! De har varit ”liite” bortskämda hos förra ägaren med godsaker 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.