”Full sprutt”!

Igår förmiddag var jag till Sunne på möte, sen tittade jag och Fia på en lägenhet! Satte ungen på tåget för hemfärd till Åmål! Hem, mat mm, sen kvällsjobb!

Kommer hem och Smali möter mig, men ingen Mayo? Upptäcker att han sitter ensam i hundgården. Hm! Märkligt! Får svar när jag kommer in i huset av Jenni! Han hade varit ”överjävlig” mot Smali! Han är ”på”, kaxar och är allmänt otrevlig! Smali är alldeles för snäll och säger inte ifrån!

Får veta i vanlig ordning att han är en ”personlighet” när jag är hemma och en annan när jag är borta! Jag vet att han är en uppkäftig, kaxig typ mot Smali och Blaze. När de försöker ”tala” om att nu räcker det! Då svarar han på en gång, så man får gå in och markera tydligt att detta inte är ok! Funkar visst för mig, men inte de andra! Vad göra? Inte vet jag, för det funkar ju för mig och jag ser inte hur det är när jag är borta! Men han ”landar” väl också snart i kropp & knopp 🙂

IMG_7318

Vacker fullmåne var det!

Sen får jag reda på att Jenni hittat en böld på Zixtens kind! Jaha! Ingen liten, ont gör det, så veterinärtid fick fixas idag. Jag hade mina aningar om vad det var! Han hade ju grävlingjakt och fick ett litet sår just där som bölden är. Nu är det ju så att Zixten gillar när man pillar mellan ögonen på honom + att han har skägg och mustasch, då lade vi inte märke till den.

Eftersom jag jobbade förmiddag, så fick Jenni fixa tid och åka in med honom till veterinären! Trolig orsak var grävlingen! Han blev sövd, rakad, undersökt och summasumarum blev, penicillin, smärtstillande och tvätt flera gånger om dagen av bölden. Det upptäcktes även tandsten! Inte förvånande, för han är urdålig på att tugga ben osv. Så en tid för borttagning av tandsten får det bli! Ska kolla om det kan göras samtidigt i höst när han ska kastreras på riktigt. Eller det kanske blir för mycket på en gång?

IMG_7325

En trött liten tax har vi och tratten uppskattas inte 😉

Tänkte vara riktigt effektiv efter jobbet! Slutade kl 11:30, lyx 🙂 Sen bar det iväg till Arvika. Först till ett ställe för att kolla på blommor, börjar få lite vår/sommar känslor 😉 Skulle betala, då tog de inte kort! Fick lov att ställa undan mina blommor medan jag åkte och tog ut kontanter.

Passade på att handla mat, mötte upp Jenni som fick hjälpa mig bära jordsäckar och matkassar, samt ta med dom hem 🙂 Apoteket, för att hämta ut mediciner till Zixten! Bolaget! Vitt vin på verandan under helgen 🙂 Hämta ut mina nya glasögon! Nu ska jag förhoppningsvis kunna läsa vad som står på bla rallylydnadsskyltarna 😉

Tillbaka för att betala och hämta blommorna. Men var ”tvungen” in på Granngården för att kolla även deras utbud av blommor = Ännu fler med hem! Men dock inte alla! Måste fundera lite vad jag vill ha mer 🙂

IMG_7328

Nästan tre lådor med blommor blev det! Och nu har jag planterat om dem i lådor och amplar 🙂

IMG_7329

Lilly har varit en trogen följeslagare!

IMG_7345

Men lite sol och värme, så kommer de att växa till sig fint!

IMG_7347

Även här 🙂

IMG_7340

Morsdags blommor blev det också! Till mor/svärmor! En vet jag vill ha en sån här, eller liknande 🙂

IMG_7338

Den andra vet man aldrig med! Men om inte tycke uppstår, så övertar jag gärna denna och köper annat istället 😉

Hade ju varit trevligare om det vore nymålat innan blommorna kom på plats, men, men!

IMG_7341

Inte bara Lilly har varit hjälpsam, utan även hundar och katter! Immy höll koll från trappan ibland och ibland mitt i röran 😉

IMG_7336

Smali funderar på om det är ok att gå ut genom grinden när inte jag sagt nånting!

IMG_7357

Zixten har varit riktigt slapp i em/kväll! Men en liten sväng ut i solen var skönt!

IMG_7354

Immy, Zixten & Gäsper!

IMG_7348

Idag fyller Immy & Gäsper 6 år och det har firats med tonfisk! Mycket uppskattat 🙂 Häromdan fick jag för mig att de fyllde år, men Fia rättade mig 😉 Var lite vilsen på vilket datum det var, kollar i hörnet på datorn och där står det 24 = rätt! Det var bara det att jag kollade på klockan och inte datum, haha 😉

IMG_7334

Nästan hela inomhusligan samlad, Zixten sover på soffan!

De som känner Mayo vet vilket helvete Zixten kommer att få med tratt på, ihop med  honom! Därför har vi stenkoll på monstret! Än så länge har det gått bra, för Zixten visar ingen tendens till att vilja klia sig!

Köpte tre benknotor åt dem förra veckan, de blev säck väck på en gång! Mayo snodde alla och grävde ner! Ve den som har närmat sig gömmorna!

IMG_7356

Han har blivit en riktig diktator/terrorist! Mig lyssnar han på, men inte kul för andra.

Imorgon ska Zixten ha semester från dårarna, för vi ska på tävling 🙂

dsc_0457

Linda & Laukur gör sin debut på tävlingsbanan! Han har ett helt underbart steg, så jag tror det kommer att gå jättebra! Spännande 🙂 Här är en bild fr i vinter, nu är han snart 6 år!

IMG_7359

En kvällsbild och en av sommarstugorna på andra sidan sjön! Nått glas vitt och lyssnar på lommen! Underbart 🙂

Och imorgon kommer Fia & Per hem och bla grillar, så kul det ska bli 🙂

Fått pm till Drammen! 15 VH anmälda, 4 vet jag vilka det är, 3 1/2 frånVallgården 😉 Dvs Mayo i juniorklass, Knight Kaizer, tyvärr krypt, men vill ha en bedömning, men han är så fin 🙂 Sen har vi Julian Jackpot, Mundo, han är så snygg 🙂 Tar han detta certet så tror jag han är NOUCH! Jag håller verkligen tummarna för Nina & Mundo,!MEN jag hoppas självklart på Mayo också, annars hade jag ju inte anmält honom, men han är bara 1 år! Hoppas kan man alltid göra! Men Nikki som är den 1/2 Vallgårdaren, dotter till Smali & Aisha är såå snygg och hon är det största hoppet! Så nu hålls tummarna för henne 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *