Grattis! Iko 1 år idag!

Kommer inte ihåg om det var en lika vacker höstdag för 1 år sedan.

Men idag skiner solen och Räköken låg helt spegelblank imorse 🙂

Den här bilden tog jag på Smali & Iko första kvällen hemma. Han var inte stora ”kräket” 🙂 Fast han var så liten, så tog det inte många veckorna innan han kunde hoppa över staketet 😉

Här syns det tydligt vilka kontraster det är på storleken mellan Iko & Smali, tog bilden förut. Liten med naggande god 🙂

Födelsedagspresent fick han i form av en groda och efter ca 5 min så hade storebror hjälpt honom att ”döda” den 😉

Smali vill ju också ge en present, så han hämtade 2 tomma toarullar till Ikos stora lycka. Nån ser skyldig ut 🙂

Iko har aldrig gått ett person spår. Nästan aldrig spårat överhuvudtaget. Men däremot så har jag gömt kottar i skogen som han har fått letat upp. Så bara för skojs skull så lade jag ett ca 300m långt spår, 2 vinklar och 3 pinnar, det fick ligga ca 45 min. De enda förhoppningarna jag hade var att vi skulle ha kul en stund 😉

Har ingen sele till Iko, så jag letade upp ett brett halsband + lina. Satte på honom grejerna och han fattade galoppen med en gång. Tog vinklarna klockrent + markerade 2 av pinnarna. Vad säger man? Helt otroligt! Han är ju för underbar 🙂 Jätte mycket beröm fick han, sen kopplade jag loss för lite bus.

Vad gör han inte då? Jo! Tar spåret en gång till och plockar den pinnen han missade. Det är ju inte så mycket att fundera över, här lär det bli mycket spårande framöver 🙂

Det är ju så typiskt att det är som det är med Iko, för han vill jobba och här finns verkligen farten som jag saknar hos Smali, men undrens tid är inte förbi 😉 Och det börjar hända positiva saker, fast med myrsteg. Men det går framåt ivarje fall, det är huvudsaken 🙂

Alla som läser min blogg vet ju att Iko älskar att hoppa, så en stor rundbal var väl inget 😉

Och tänka sig! Det växte korv på den 😉

Min vackra ”lillplutt” 🙂

Under lydnads passet igår, så tränade vi bla på ”stå”, kastade en kotte så han stannade upp + mycket beröm. Idag så stod han still 🙂

För en kort stund, i mina ögon. Men för nån som har ”myror i brallan” så var det nog länge 😉

Ikväll ska det firas med grisöron. Men först ska Smali gå sitt blodspår ikväll, ev lägger jag ett nytt då. Jaktlaget som jagar älg på andra sidan älven, börjar inte sin jakt förrän på måndag, så det är bäst att passa på att lägga på deras mark, för sen går det inte på ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *