Haha! Börjar ju…

På måndag, min ”semester” 😉

IMG_1672

Tog med dårarna en sväng förut och Smali höll på att skrämma slag på mig! Ser honom gå på den genomruttna björken som ligger över ”älven”! Är livrädd att den inte ska hålla till 45 kg hund! Men han vänder smidigt och den höll! Bra att träna balansen, men kanske på ett annat ställe 😉

IMG_1628

Varenda gång de leker, så ser de ut som boxande kängurur!

IMG_1693-001

Periskopet är Mayos svans! Det enda som syntes när han jagade sork, haha 😉

IMG_1695-001

Garanterat en tupp!

IMG_1701-001

Har haft en ganska stor flock småfåglar här idag! Väldigt rädda av sig och lyfter så fort de ser en! Ser ut som nån slags fink? Dåliga bilder eftersom de inte gick att komma nära! Nån som vet vad det är???

IMG_1699

 

IMG_1697

 

Mayo tycker att han vilat nog länge! Kastar leksaker och härjar runt ute på gräsmattan! Så när Jenni tänkte ta med sig Zixten & Smali på promenad, så kunde ju jag & M träna på liggmarkeringar och apportbocken! Blev så sugen på ett träningspass 😉 Inte ”semester” förrän på måndag, haha 😉

Begriper inte varför Mayo ser äcklad ut så fort apporten kommer fram? Han bär ALLT ANNAT!!! Nu kunde jag passa på att utnyttja Smali som älskar att bära, men ändå är lite snabb på att släppa! Konkurrens är bra ibland 😉

Hann jämt plocka fram den ur ryggsäcken så hoppar Mayo upp och snor den! JIPPIII!!! Busade och berömde vid minsta lilla intresse! Smali var i 7:e himlen, fick bära + köttbullar 😉 Smali är lite för snabb att släppa, men vi fick till det betydligt bättre flera gånger 😀

Släppte ut Smali och körde med bara Mayo! Ville kolla hur det funkade utan konkurrensen!

IMG_1702

Att man kan bli så glad…

IMG_1708

Han plockar upp den och bär den fram till mig! Iof släpper han innan jag hinner ta den flera gånger! Men va fan gör det??? Inte ett smack! Vi är på G 😀

Fick tips på hur jag kan stärka hans självförtroende som går i vågor! Mycket hormoner och annat som spelar spratt under uppväxten 😉 Det är att lära in skall! Om jag nu kommer ihåg rätt, så ska jag uppmuntra att han skäller på mig, för att få igång mig vid träning och bus!

Dvs att står jag passiv, så ska han få fart på mig genom att skälla! Han lyckas och självförtroendet stiger! Ska ju självklart kunna avbryta, så han inte skäller för jämnan 😉

Nu har vi ett problem! Mayo är en väldigt tyst hund, jämfört med sina polare som är väldigt pratglada! Så hur i hela friden ska jag få till det här?

Nu blev det ingen träning av liggmarkeringar, för tillfället uppenbarade sig när Jenni tog med sig de andra 🙂

Minsta ljud från Mayo = belöning! Till slut fick vi till ett skall, då blev det jubel, bus och belöning 🙂

Han var fortfarande på G, så jag passade på att träna lite fritt följ, inkallning och framförgående!

Ff går riktigt bra tycker jag 🙂 Inkallningen har han farten och ”insitten” är inte alls illa! Men han han vänder lite för långt bakom mig! Men det fick vi till några gånger med en boll 🙂

Och idag testade jag 2 bollar vid framförgåendet. Även det gick bra 🙂

Nu är vovven nöjd! Och på matte känns det som om hon gått igenom världens gympass, svettig, mörbultad och nöjd! Här behövs det inte betalas en massa pengar för att känna sig sån, bara att skaffa hund! Iof det kostar ju, men då får man en rolig träningskompis på köpet 😀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *