Idag har min hjärncell fått jobba!

Redan igår fick jag grejerna jag skickat efter, inte ens 1 dygn tog det 🙂 Var ju tvungen att testa lite innan jag for till jobbet. Hade beställt ett Start kit för Nose Work dvs doft, små behållare i varierad utformning mm

Eftersom jag inte har nån sökbana som vi testade på klubben, så blev det burkar på golvet. Tyvärr så ser de ut som Mayos belöningsburkar, så han sprang runt som en idiot med dom, haha 🙂 Inte så lyckat nej! Får komma på nått bättre!

Eazy markerade typ 2 gånger, sen så började han gå fot igen! Hm! Är han helt trög eller? Var lika som när vi var på klubben! Jag har funderat och funderat, varför han verkar helt i det blå!

Som vanligt är det jag som är trög! Han visar ju såå tydligt, som vanligt! Eazy är en hund som är snabbtänkt, men även snabbt tröttnar! Typ 2 repetitioner sen måste nått nytt hända! Han gör ett bra jobb, får mycket beröm. Fortsätter man att traggla då verkar han tro att han gjort fel, hittar på nått annat eller kör nått han är helt säker på. Han verkar tänka – Men herregud! Jag har ju visat att jag kan, då ska vi väl inte behöva göra det här nått mer 🙂

Vi har ju haft semester från träning/tävling nästan helt och hållet sen juni/juli! Och jag har lärt känna Eazy ännu mer och försökt komma på hur vi båda ska gå vidare och framförallt ha kul när vi tränar. Men han är den snabbtänkta och jag den trögtänkta i teamet, så det tar lite tid innan jag ”kopplar upp”, haha 😉 Han är en helt annan slags hund än de jag haft förr, så jag lär mig hela tiden. Alla hundar är olika individer, men han är verkligen helt olik de andra i sättet att träna 🙂

Så i morse så testade jag min idé! Tog fram 2 burkar, Eazy markerade rätt burk 2 gånger, sen började han med annat! Då tog jag fram den ena lilla behållaren med magnet. Ut med Eazy, behållaren satte jag på kylskåpet bland alla andra magneter. Hämtar honom och säger – Leta! Söker av fint och hittar snabbt behållaren och markerar den 🙂 Satte den på spisen och hängde en handduk över, bland matskålarna osv. Inga problem alls! Duktig kille 🙂

Rapporterade till Katarina att jag nog gjort nått dumt 😉 Fick tips om att använda kartonger för att verkligen se om han går på doften! Tyvärr har jag dåligt med det, men äggkartonger finns. 5 – 6 äggkartonger utspridda på golvet, hämtar Eazy och säger Leta! YES!!! Gick inte att lura honom en endaste gång! Underbara vovve <3

Vad var det hon sa Katarina? Lär dig läsa hunden 😉 Han är så tydlig, men attans snabb och jag trög! Enl Eazy måste man avancera snabbt, likadant i spåret! Många utmaningar annars jagar han sork 🙂 Matte lär sig så småningom och tur att jag vågade testa att gå fram snabbt, för annars hade han tröttnat innan vi ens börjat 😉

dsc00115

Att han går med på alla mina dumheter! Men han är bra söt med sitt ”NW-koppel” 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *