Inställt…

Ikos magtvätt blev inställd igår och det blir inte av  idag heller.

När Fia kom hem från skolan igår så hade hon feber och ont, trots att hon äter penicillin. Ringde rådgivningen och det var bara att åka in till akuten i Arvika igen. Som alla vet så brukar det inte gå snabbt på akuten, inte denna gång heller.

Tillslut kom en AT läkare och undersökte henne, han var nästan säker på att hon fått njurbäckeninflammation. Men efter att ha fått provsvaren på en del blodprover så var han övertygad. Då blev det en remiss till Karlstad för undersökning och inläggning, vi skulle vara tvungna att åka med en gång.

Jag hade hundarna med mig så det var bara att åka hem med dem först, 7 mil extra. Vid 23:30 var vi i K-d, trodde vi snabbt skulle få träffa läkare och hon skulle bli inskriven. Barnläkaren träffade vi först ca 2:30 🙁 Han talade om att det omöjligt kunde vara njurbäckeninflammation, för det visade INTE provsvaren??? Utan det måste vara problem med gallan, förstorad njure, blindtarmen mm. Han kontaktar en kirurg som strax skulle komma, det tog bara mellan 1,5 – 2 tim. Han försökte mer eller mindre övertala Fia var hon skulle ha ont och blintarmen hade nog varit toppen för båda.

I varje fall så skulle hon bli inlagd och en sköterska skulle strax komma och ta fler prover + fixa fram en säng på en avdelning. Strax betydde visst kl 6:40 och nån provtagning gjorde de inte, det fick de göra på avdelningen och smärtlindring har de nog aldrig hört talas om.

Hon hamnade på en kirurg avd, 4 sal, som hon delade med 3 som var i 80års åldern. Nu fick hon i varje fall smärtlindring, dropp och var i väg på ultraljud.        Läkaren på avdelningen kunde inte begripa hur hon hamnat där, för det första skulle hon vara på medicin och sen en barn avdelning. Men hon bestämde att nu skulle de komma till rätta med det här 🙂                                                                                   Och AT läkaren i Arvika hade rätt, det var njurbäcken inflammation. Då kopplades en barnläkare in igen och hon ville behålla Fia i minst 2 dygn till och ev ge penicillindropp tills de fick svar på urinodlingen  vad för slags bakterie det var så de gav rätt medicin.

Varken jag eller Fia har sovit på närmare 40 tim så vi ville bara hem, förövrigt har jag suttit i en hemsk stol. Undrar hur jag mår imorgon?                                              Jag kom med ett förslag; eftersom de ger henne ett penicillin som de inte vet till 100% att det tar bakterierna för än de får provsvaret. Då kunde vi väl få med oss några piller hem och så hörs vi av imorgon när provsvaret kommit om det är rätt eller om hon får skriva ut nått annat. Vi är båda utslitna och vill hem till våra sängar. Jag lovade att självklart åka in igen om hon blev sämre.                                     Hon gick med på det och det berodde nog mycket på att de inte visste vart de skulle göra av Fia pga platsbrist.

Nu är det snart sängdax ska bara kika till dem ute i stallet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *