Inte som andra!

Hundarna har nog tyckt att jag har varit världens tråkigaste matte under dagen. För här har tvättats, städats, bytt gardiner, fått fram advent stjärnor och stakar.

Fåntrattarna 🙂

Iko var ju tvungen att få inviga sin nya spårsele och vilken tur! Ögonen går ju i samma stil 🙂

Han fick ett ca 300m långt person spår med 3 vinklar, utan pinnar, var tvungen att ha dem till Smali 😉 Något jag lärde mig idag var att inte berömma honom för glatt. Han blir såå lycklig och måste ju komma fram till mig. Men sa jag bara ett lugnt, tyst braa! Då spårade han vidare 🙂 Han var jätteduktig, förutom då att han gick till mig så fort han fick beröm, men det var ju mitt fel 😉

När han spårat klart och jag kopplat lös honom, då blev han mycket intresserad av Smalis spår som började på andra sidan gården. Men det fick han inte gå, eller???

Smali som väntar på att matte nån gång kan bli klar, så han får spåra.

Har alltid lagt Smalis person spår på åkrarna runt omkring här. Men idag gick det på en åker, över en grusväg och i skogen. Minst 500 m långt, det blev längre än vad jag hade tänkt, gick lite fel och inga snitslar hade jag med mig 😉 Det blev 3 – 4 vinklar och 3 pinnar. Till råga på allt, så hann det bli mörkt innan vi kom iväg. Har aldrig spårat i mörker förr, så nu blev jag en erfarenhet rikare 🙂 Det var bara att hålla i spårlinan och hänga på. Smali plockade alla 3 pinnarna och spårade såå bra. Duktig kille det 🙂 Och denna gången hann inte Gäsper med, utan han mötte oss när vi var klara 😉

Och så har vi Iko som inte riktigt är som andra. Som jag skrev förut så var han liite intresserad av Smalis spår. Så förut när jag släppte ut dem, så tog det inte lång stund innan Smali ville in igen. Och Iko var säck väck! Ropar på honom! Och strax kommer han i full speed, full i granbarr. Han har ju självklart gått Smalis spår också 🙂 Tänk om bara hade pytte lite av hans energi 😉 Så nu tror jag gossarna är nöjda med matte igen 😉

Och imorgon så ska lilleman HD/ED röntgas + bli öronmärkt. Jag öronmärker alla mina hundar och orsaken är att om de mot förmodan skulle smita, så kan upphittaren gå in på datorn och hitta mig med en gång. Istället för att behöva kontakta/ åka till veterinär eller polis för att veta vem som äger dom.

Tog den här bilden från bilen, när jag kom hem från jobbet häromdan. Som synes så är det inte helt lätt att ta sig fram alla gånger. Det är ett gäng med höns framför bilen och sen går det några i dikena på var sida om bilen och de har inte bråttom 😉

Och Iko hoppar ju alltid över staketet och kommer och möter en. Inte konstigt att man smälter för de vackra bruna ögonen, lillskiten 🙂

Är det nån som brukar läsa bloggen som också har en hund som är SE VCH? Då undrar jag om ni har fått nån champion rosett? Vore så kul att ha som minne 🙂 Har mailat Skk och de har ”bara” vanliga ch rosetter. Har även mailat klubben som hade spårproven, men inte fått svar än. För det vore ju kul om det stod på den vad för champion han blev.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *