Jäklar vad kul det är!

DSC02256

Igår öppnade jag ut till hönsgården och damerna var lite skeptiska till att börja med 😉

10978603_754025948026849_8170370289632716813_n

Chapelina däremot tyckte det var toppen 🙂

Det blev inte många knop gjorda igår! Bara sånt där tråkigt, som att få bort lite damm här och där + handla.

Eazy var det full fart på från kl 9 då vi gick upp, tills kl 14! Det gick på rent ”stön” på slutet innan han somnade, haha 🙂

DSC02262

Vi börjar få till stå! Han är inte kuperad, bara väldigt glad 😉 Skulle vilja få till att bakbenen är lite ber bakåt! Bara att jobba vidare 🙂

DSC02265

DSC02267

Idag på förmiddagen så tejpade jag fast en ”antihalk” matta på pallen, den skulle visst testas på en gång 😉

DSC02269

Att klippa klor när de ligger i en hög är inte lätt, men nu är det gjort!

DSC02270

Skön stil 😉

Idag har jag och Eazy varit på kurs igen! Eftersom det var väldigt halkigt ute hos Pia, så tränade vi i stan, på en parkering intill järnvägen.

DSC02274

Han är ju såå himla rolig att träna med och så duktig 😀 Och det bästa av allt, är att han funkar lika bra ÖVERALLT 🙂 Att det kom tåg bredvid oss sket han fullständigt i! Vi har fått en väldigt bra kontakt 🙂 Den kan ju aldrig bli för bra! Så vi tränar vidare på det och följsamhet! Fortsätter även med bilträningen mm.

Liite bakläxa fick jag ang ”baklängesfot”! Jag är alldeles för nyfiken och vill kolla hur han går framåt! Ajabaja! Ska försöka hålla mig till ”baklänges” + vinklar tills nästa gång, haha 😉 Men det ser faktiskt riktigt bra ut framåt också 😉

Jag hade tänkt rätt ang apporten 🙂 Nu tränar vi vidare med tipsen jag fick av Pia!

DSC02300

På hemvägen svängde vi in på Åsen för att hämta en höbal!

DSC02276

Och Jossan skulle ge godis i vanlig ordning 🙂

Jag är van att träna själv under åren, men nu är vi 3 stycken som ska försöka och träna ihop. Ska bli riktigt kul 🙂

Så nu har vi fått klartecken att få använda grusplanen vid vår nerlagda skola!

DSC02286

DSC02278-001

Jag och Eazy svängde inom där på hemvägen! Helt ok att busa på tyckte han 🙂

DSC02303

Jäkla dumheter han börjat med! Att ta sig till baksätet 🙁 Händer bara de gångerna vi varit på kurs inte annars! En mycket trött, söt bäbis är det ivf 😉

Får klura ut nått ”stopp” att sätta fast!

Jag har slitit under åren med träning av hundarna! De har varit väldigt olika – seg, för intensiv (så inget hann ”fastna”), gått in i sin egna ”bubbla”, stänger av pga av åksjuka osv. Jag har tränat, testat och har många gånger velat gett upp och har även gjort det i korta perioder. Sen har jag gett mig fan på att vi ska få till det 😉 Många gånger har jag tänkt – Vad gör jag för fel? Provat olika instruktörer, rannsakat mig själv mm. Och självklart har jag gjort en massa fel, men jag tror faktiskt att det mesta blivit rätt!

Desto mer tävlingsinriktad man blir, desto högre krav har man på att få rätt hund! Som spårhundar har det varit helt otroliga och Mayo är den bästa jag någonsin haft 🙂 Men vill man tävla bruks, då måste ju även det andra funka!

Nu tror jag att jag hittat rätt! ALLT har klickat mellan mig och Eazy än så länge 🙂 Nu hoppas jag att det fortsätter, för i så fall kanske vi kan äntra appellplanen nästa år 😀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *