Japp! Hon ligger kvar…

Pela ligger kvar och jag har bestämt mig för hur jag ska gör, med lite hjälp fr andra 🙂

Eftersom Isbar hönorna nyss börjat värpa och då brukar skalen vara ganska starka, så det kan bli svårt för kycklingarna att ta sig ut. Har även hört att det kan bli riktigt fräna äggfärger när man blandar 🙂 Och jag tänker inte hålla på med nån uppfödning och sälja.

Så nu ligger 11 eller 12 ägg under Pela, 1 Isbarägg fick ligga kvar 🙂

Blev lite osäker på antalet ägg, för när jag skulle märka dem och lägga dem under Pela så kom en kelsjuk höna och satte sig på axeln så jag kom av mig 🙂 Så vi får se om ca 21 dygn hur det gått.

De sista dagarna har promenaderna gått på stora vägen,skittråkigt tycker både jag och hundarna. Vi får ta det som träning att möta allt från fotgängare till stora långtradare, men Iko vickar inte i öronen ens 🙂

Det har ju snöat så mycket så man tar sig inte ut på sjön en gång 🙁

Läste i Aftonbladet idag att våren kommer till dessa trakter om 15 dagar, de hade jämfört olika statistik de sista 5 åren tror jag det var. Så gott folk! om vi ska tro tidningen så är våren i antågan 🙂 Fast det känns inte så med ca 60 cm med snö och svinkallt.

Har suttit under dagen och kollat boende på Gotland,otroligt mycket är redan bokat. Och vilka priser!!! Bla fanns en 4 bädds lägenhet, bra utrustad och så, men 6700 kr/vecka och då tillkommer en städavgift på 50 kr/hund.

Det fanns även tält med indragen el och luftmadrasser, sovsäckar fick man ta med själv och det fanns dusch/wc på området som man betalade med mynt. Kommer inte ihåg vad de tog men det var flera 1000 kr. Jag är för gammal för att ligga i tält, jag vill ha det bekvämt när jag är borta och vill njuta 🙂

Tanken går lite granna att skippa det här med Gotland och satsa på något annat istället. Men först vill jag ha reda på vart rasspecialen är i år, får nog maila VHK och höra efter om det är klart än vart.

För kostar bara boendet så mycket, sen tillkommer diesel, mat, färja, utsällningskostnader för mig och hundarna, man köper ju på sig lite ”måste saker”.Sen är det greenfee för golfnördarna, 2 bilar måste vi ha för att få plats med allt. Vet inte om jag vågar räkna ut vad det blir en gång, billigare att åka till Kreta i höst 🙂 Men då är ju inte hundarna med.

Får nog kolla vidare, kanske ska åka norröver istället.Har aldrig varit högre upp än Härjedalen när jag var liten och försökte smuggla med en get hem i folkvagnsbussen 🙂 Kan ju tala om att jag lyckades inte med det.

Vore kul om nån utav ungarna kunde hänga med så jag slipper vara ensam när de andra spelar golf 🙂 Får nog kolla upp lite andra ställen också verkar det som 🙂

Jag kollar var utställningarna är och golf nördarna får bara gilla läget och hänga på,men bara de får spela golf så är det nog ok:-)

Bröderna bus 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.