Men hallå!!!

Läste nått i senaste Hundsport som får mig att fundera över vad det är för idioter som sitter med i olika föreningar. Egentligen så skulle jag skriva ner allt ordagrant, men det orkar jag inte. Det få bli det dummaste som skrevs 😉

Det är Svenska Rovdjursföreningen & Djurskyddet Sverige som har skickat en skrivelse till regeringen, där de vill ha utrett konsekvenserna av löshundsjakten i Sverige.

De påstår att vargarna försvar sitt revir mot lösa hundar och de dödas och det leder till skyddsjakt på vargarna. Vilken värld lever dessa människor i? Det ska mycket till för att det ska bli skyddsjakt, inte ens när de springer runt i samhällena så blir det så. Eller dödar fårflockar.

De hävdar också att löshundsjakten ”har en betydande negativ påverkan på hundrädda människors livskvalitet” när dessa människor plockar bär och svamp. Ja! Vad säger man??? Under mina mer än 30 år som hundägare, som nästan alltid går i skogen, så har jag bara träffat mina hundar, ALDRIG en jakthund. Skulle vara mycket mer bekymrad av hundmöten i stan.

De vill att det ska utredas hur ”plågsamt & stressande” det är för bytesdjur och även andra djur. Detta har utretts hur många gånger som helst och därför har vi lagar och regler om hur det ska gå till och vad för slags hund man jagar med till rätt ”byte”. Den som sett en stövare bli grundlurad gång på gång av en hare, vet vad jag menar. Samma sak en tax som jagar rådjur, inte är de stressade inte 😉

De påstår också att Sverige är ett av få länder där löshundsjakt tillåts. Nu är det så att nästan samtliga europeiska länder tillåter detta.

De påstår också att löshundsjakten är ett ganska nytt påfund, men taxen har funnits i Sverige sen 1600-talet. Tycker jag är ganska länge, eller hur?

Skk tycker att detta är bullshit! Utan jakten så skulle få förödande konsekvenser  om tex älg -och vildsvinsstammen fick växa.

Det stod även om ökade viltolyckor pga jakten. Hur skulle den statistiken se ut utan jakt?

Läste även i en annan tidning där det handlade om i stort sett samma tema, att jakthundarna toppar olycksstatistiken hos försäkringsbolagen. När tidningen kontaktade försäkringsbolagen så begrep inte de vart de uppgifterna kom ifrån. För så såg det inte ut i verkligheten.

Inte konstigt att det blir mycket tjafs när det skrivs så mycket som är osant.

Inatt har jag sovit hela natten för första gång på flera veckor, känner mig som en ny människa 🙂 Tyvärr! Rösten är inte tillbaka, men hostar jag mycket mindre + håller tyst, gud va svårt det är 😉 Så borde detta gå bra nu.

Var så sugen på en liten promenad förut, men som synes så är det isbana. Men jag tog med mig Iko till postlådan och vi gick även en liiten bit på vägen. För säkerhetsskull så gick vi över åkern. Totalt blev det ca 600m och jag var helt slut, men vad skönt det var att få röra sig lite 🙂

Iko kollar in grannarnas hundar som talar om att vi är upptäckta 😉

Begriper inte hur Pillan tar sig till SvenHarry, men nu var hon där igen 🙂

Bevisligen så tycker hon att det är bättre att värpa hos honom än hos de andra hönsen 😉 Och SH gillar sällskapet 🙂

Jag vet vad Jenni kommer att sakna mest när hon flyttar, allt vitt hår överallt 🙂 Och vi kommer att sakna hennes sjuka humor, skratt och pladder 🙂

Är riktigt duktig idag, orken börjar ju komma tillbaka. Så nu ska 2 maskiner med tvätt tas omhand och dammsugaren ska jobba. Tom matlust har jag, så det blir grillad kyckling och sallad, mums!

Nu är den garanterat död, grodan! Den har jag lagat hur många gånger som helst, men Iko tyckte att nu fick det vara bra. En död groda är en bra groda, enl honom 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *