Miljöträning

20090813-DSC_011220090813-DSC_0133

Var till Arvika igår och hälsade på mamma , Sven-Erik och Anton  och passade på att miljöträna Smali. Han och vår gamla Beardis Anton (snart 13år) som blev ”mormors” vovve för några år sedan  har aldrig träffats förut. Anton var inte speciellt imponerad av Smali men han fick komma in och hälsa på i alla fall och Smali åkte hiss flera ggr, betedde sej som han inte gör annat om dagarna. Sen tog vi en promenad till stadsparken och fågeldammen. Bra träning tyckte jag eftersom han tycker om att jaga ”pippi”. Massor av fåglar var det och nån större reaktion blev det inte, tittade lite och sen var det inget mer med det, så är det med allt, kanon psyke :-). Mötte hundar, cyklister, permobiler mm och han beter sej som vi går där varje dag. Lite sliten hoppades jag att han skulle bli av alla intryck men icke, det var full speed när vi kom hem. OCH IDAG ÄR LILLEMAN 4MÅN och grattis till Eva-Liz på Vallgården där G-kullen blev född idag.

Förresten, jag måste berätta att Smali är en riktig sakletare, mycket äckligt slinker ner. Har nu lärt honom att JAG vill ha dessa fina presenter, oftast fungerar det (hästskit,ölburkar mm). Härom kvällen kom han i full galopp upp på verandan där vi satt och släppte något i mitt knä, jätte lycklig, jag skvatt för jag trodde det var en stor padda men det är bara att berömma. Men det var nån trädrot, men som sagt han bär hem all skit som finns och han är jätteduktig.

2 responses to “Miljöträning

 1. Hej!
  Jag vet inte om jag har skrivit en kommentar på din blogg förut, så jag presenterar mig för säkerhets skull: jag bor i Norge och äger en bror till Smali som jag kallar Strax. Strax är helt fantastisk, min första herdehund men definitivt inte den sista. Han har ett otroligt bra psyke, inte rädd för något! Han kan vara lite försiktig ibland, som när vi ska ombord på tunnelbanan, men han är inte rädd.
  Det är väldigt mycket motor i han, och han bara äääälskar att spåra! Vi ska börja träna med Norske Redningshunder nu till veckan och det ser jag verkligen fram emot.
  Nu är vi väl tre stycken från F-kullen som har en hemsida, du, jag och Freezing Frost som bor i Stavanger. Det är kul att följa med och se vad som händer med alla syskon!
  Lycka till vidare!

 2. Hej!
  Jag brukar kolla din blogg 🙂 och även den Frost har, det är kul att följa kullsyskonen. Det är även min första Herde och absolut inte den sista. Vi börjar på valpkurs på måndag, kul. Jag är schäfer fantast men det är svårt att få tag på en hund utan tex klåda, magproblem, så därför bestämde jag att byta ras men den skulle vara lik en schäfer fysiskt + mentalt. Åkte till Eva-Liz och träffade hennes underbara hundar och blev fast :-). Smali är helt otrolig att ”jobba” med. Det ska bli kul att följa våra valpar i framtiden. Lycka till, och vi får hörs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *