Min dröm gick i uppfyllelse!

Som jag skrivit förr så har jag haft drömmen om att tävla i Bruks i många år! När jag äntligen efter många år fick kontroll över mina nerver och insåg att jag inte kommer att vara världens sämsta matte och skämma ut min hund, om det går åt skogen! Då är det hundar som blivit sjuka osv.

Så igår morse när jag for till klubben så tänkte jag – Vad kommer nu att hända under vägen som gör att jag får stryka oss? För detta kommer väl aldrig att gå väl!

Men vid samlingen så kändes det som om jag redan vunnit! ÄNTLIGEN 😀 Vid lottningen så fick vi start nr 1 av 6 startande, 2 hade strukit sig! Så åkte vi ut till spåren. Lite gott pirr i magen, men inte nervös, för spåret var jag minst orolig för!

Tji fick jag! Första pinnen hittade och lämnade Eazy, sen snurrade det till sig! Jag hängde på, men såg ju att han var ju helt ute och cyklade! För första gången så jagade han sork i spåret! Ner med nosen i varenda hål och de var många! Ska man skratta eller gråta??? Domarna bryter, jag selar av! Men vad gör han då??? Jo! Tar spåret och kommer glatt med slutpinnen! Man kan inte göra annat än att skratta och mycket skinkost fick han, haha 🙂

Marita som var spårläggare berättade senare att jag fuskat vid påsläppet! Inte gjort som jag brukar, utan bara släppt på! Inte ok! Men vad bra att ha nån som sett oss förr och kan tala om vilka fel man gör 🙂 För jag var övertygad om att jag gjorde som jag brukar. Troligen tänkte jag väl hela tiden på att släppa ut linan 10 m innan jag hängde på. Jaja! Man lär så länge man lever 😉

I Appellen får man fortsätta tävla i Budföring och Lydnad fastän man inte blev godkänd i spåret. Självklart gjorde vi det! Inte missar jag den chansen 🙂

Väl tillbaka vid klubben så fick jag veta att vi var 2 som inte klarat spåret och den andra avbröt.

Dags för Budföring! Eazy gillar att springa fort, så inga problem, lite slarvig ingång till mig, men det gav 9,5 av båda domarna 🙂

Så var det Lydnaden! Försökte skärpa till mig fastän jag visste att vi inte var godkända. Det gick mindre bra, vi var inte i ”bubblan”, men ingen katastrof 😉 Linförigheten började bra, men vid vänster om halt så stod han och tittade på mig. Sen trodde han att vi körde Framförgående ;-P

När det var dags för Framförgående, då blev han förvirrad och på tillbaka vägen så upptäckte han att det stod domare och skrivare på varsin sida om oss. Så där brukar det ju inte vara, haha 🙂 Självklart nollade vi momentet!

Men det var det enda vi nollade också 🙂 Apporteringen har vi problem när han ska tillbaka till mig. Nu ställde han sig en bit ifrån mig och såg fundersam ut!

Platsliggningen blev det fullpott på 🙂

Så totalt skrapade vi ihop 189 poäng varav 19 var på Budföringen och inte ett godkänt spår. Får erkänna att spåret känns riktigt surt! Om vi fått godkänt där, så hade det blivit uppflytt till Lägreklass. Jaja! Man lär så länge man lever och jag har redan anmält till nästa tävling 😉

Vi kom i varje fall på en hedrande 4:e plats trots allt, som jag blev mycket snopen över, men glad 🙂

13043774_982327468488242_4616073319077076349_n

Och Helena & Lisen kom på 3:e plats och blev uppflyttade! Grattis igen, så himla kul 😀

Nu har jag uppnått mitt mål för i år! Att få tävla i Appellen! Nytt mål är uppflytt till Lägreklass och det borde ju inte vara omöjligt 😉

Idag hade jag tänkt att åka och titta på IPO tävlingen! Men fick så dåligt samvete för Mayo. Hade han klarat åka bil, så kunde vi haft lite egentid på tävlingen. Det blev istället en tvätt och städdag då jag passade på att sätta gubben i arbete på de tunga grejerna. Eazy fick jobba också! Han fick hämta alla sina utspridda leksaker så jag slapp det 😉

DSC04499

DSC04511

DSC04520

DSC04522-001

DSC04528

DSC04535

Sen blev det en härlig skogspromenad i ömsom snö, hagel, regn med en gnutta sol emellanåt och bus 🙂 De är som 2 bulldozers, inga mjuka tag här inte 😉

Till veckan tar vi itu med mina brister i lydnaden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *