Omplaceringar!

Inget ont om de människor som utav livssituation, kemin kanske inte stämmer eller annat, måste omplacera sitt älskade djur.

Men sen har man dem som man blir mörkrädd när man pratar med dem. Inte konstigt att det finns många annonser på blocket.

Träffade en sådan idag! H*n fick reda på att jag hade hundar och blev helt eld och lågor. H*n sa sig älska hundar, ja hela familjen gjorde det. De hade haft en hund, Finsk Lapphund, men hade fått lämna tillbaka den till uppfödaren. Självklart så undrade jag varför? Den var inte rumsren och jag undrade om det var en vuxen hund? Nej! Den var ca 4-5 mån om jag fattade rätt. Men alla valpar är ju inte rumsrena då och den hade ju bytt miljö, så jag tyckte inte det var konstigt.

Men det tyckte denna människa, för uppfödaren hade sagt att den var det och flera bekanta hade sagt att h*n hade blivit lurad. Så denna stackars uppfödare fick tillbaka den. H*n hade varit ute många timmar om dagen och gått och gått för att få den att kissa, men när de kom in så satte den sig där.

Jag tycker ju inte alls att det var nått konstigt beteende. Valpen har flyttat, inte hittat nån trygg plats att göra sina behov på, än inne + att den hade ju inte en chans att hitta ett bra ställe ute när den bara fick gå hela tiden.

Och den skällde! Men det är ju en hund, den pratar inte svenska när den vill nånting!!! Försökte förklara att h*n hade skaffat sig en Finsk Lapphund, den vallar och varnar med skall och den är avlad till det. De lämnade tillbaka den efter 14 dagar.

Nu hade h*n svarat på en annons på ännu vallhundsras och den kräver verkligen sin man. De hade frågat uppfödaren om de kunde få ha hunden på prov nån dag för att se om det fungerade, de ville vara säkra på att denna var rumsren. Det gick inte uppfödaren med på, men den åkte hem med hunden till familjen och skulle visa att den var rumsren. Den blev inte kissnödig på 5 tim, så uppfödaren fick ta med sig hunden hem igen för att träna den. Jag har då aldrig hört nått liknande i hela mitt liv! Sen skulle de återkomma om nån vecka.

Jag undrade i mitt stilla sinne vad är det här???

H*n fick se bilder på mina hundar och blev helt förälskad som h*n sa. Hade lite frågor som jag besvarade så gott det gick.

Jag förklarade att först måste nog familjen sätta sig ner och prata igenom det här med hund riktigt noga. De måste veta vad de kan ge en hund och framför allt vad de vill ha den till osv

Fick då berättat för mig hur deras hund skulle se ut och vara;

* Söt! Det var mycket viktigt.

* Snäll

* Glad

*Inte hoppa

* Inte mycket motion eller annan aktivitet, de var ganska lata av sig, sa h*n

* Inte skälla

* Inte fälla

* Inte för stor eller för liten

* Rumsren

* Den ska tåla höga ljud, för det skriks ganska mycket i familjen

* Personen i fråga är pedant, så den får inte stöka till

* Inte förstöra saker mm mm mm

Försökte förklara att denna ras kanske inte finns och nästan allt det som finns på listan är upp till ägaren att lära hunden, det är inte medfött. Sen berättade h*n att ett av barnen hade astma, tror även att det var allergi.

Vit Herdehund tyckte h*n var så söt, men när jag talade om vad jag gör med mina hundar, att Smali är en ”liten” klump på 45 kg och att huset inte skulle stå kvar om de inte fick jobba. Då blev de inte intressanta längre, som tur var 🙂

Innan jag fick reda på allt det här, så rekommenderade jag, att titta efter en hundras i sällskapsgruppen. Läsa, läsa, läsa och fråga. Kolla upp allt om just den rasen de tror passar, prata med hundägare, gå på utställningar, prata med uppfödare osv. Och ta god tid på sig, innan de bestämmer sig. För det är en ny familjemedlem som ska tas omhand i minst 10år.

H*n hade träffat den och den, de var såå trevliga hundar och det ville h*n ha. Förklarade att de blir sådana med en bra uppfostran och det är MÅNGA TIMMARS JOBB innan man når dit. Och de enda hundraser  jag kunde rekommendera med de kriterier som fanns, så var det en porslinshund eller en som var uppstoppad 🙂

Hoppas att den familjen ALDRIG skaffar djur över huvudtaget. Och jag förstår inte hur uppfödarna kan ha missat hur de är, för det var uppenbart efter bara några minuters prat.

Jaha! Nu blev det långt igen 😉

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.