Otäckt!

Var uppe på toan inatt och hundarna ville ut en sväng. De vita kom med en gång, men inte Zixten. Tänkte att jag skiter i dig din ”stöntax”, talar väl om när han vill in. Stoppar in öronpropparna och somnar gott igen, Zixten bortglömd 🙁

Henke hörde Zixten + att grannhundarna var vansinniga. Fia orkade inte sova för allt väsen, det här var inte normalt. Sen när jag kommer upp och släpper ut hundarna så betedde de sig oroligt, skälliga och knepiga. Inget konstigt med det tänkte jag! För de jagade älg här i krokarna.

Sen ringer gubben och undrar om Smali varit på rymmen, aldrig! Mattens handväska 😉 Men Iko har varit med Gäsper vid älven och han går inte längre, man ser honom hela tiden och han är så liten. Då hade en jägare som satt på pass 300m från oss sett varg på åkern och den var ganska ljus 🙁  Men Smali är ju vit, går ju inte att ta miste alls. Men jag tog med mig honom till slaktboden så de fick se honom + att han skulle få välja älgklövar 😉 Självklart var det inte Smali han sett 🙂

Jag har alltid haft störst hundar i området och när nån har sett, vad de tror vargspår, så brukar de nuförtiden att ringa och kolla om jag varit där med hundarna. Onödigt att fota tändsticksaskar och tassavtryck om jag har varit där 🙂  Ivf så har spåren kollats och de är övertygade om att det var varg. Det har gått en ganska ljus varg runt omkring här ett längre tag.

På vintrarna och särskilt de bistra, då brukar älgarna gå i flock. Men så mycket älg som de sett på skogen under dessa dagar har nog ingen varit med om förut som jag fattat. Så nånting skrämmer dom så de håller ihop.

Smali fick ju bla följa med för att välja klövar själv, det var mer intressant med huvud 🙂 Pappa Blaze fick följa med dit igår, troligen första gången han träffat döda älgar. Och det hade varit ”lite” läskigt, han hade visst haft mankhöjden som en tax, mycket låg och lång 😉 Men sen hade det inte varit så läskigt. Patrik skulle ta med sig nån klöv åt honom.

Iko har ont i trampdynorna idag 🙁 Men lika glad och busig ändå. Hann inte ringa veterinären på telefontiden igår, tyvärr!

Igår var allt ok! Och det går verkligen åt rätt håll med ”spökåldern”. Min lillebror var här på besök igår, sist var i mitten på augusti och då var han läskig, nästan 2m lång är han också. Iko hoppar över staketet i vanlig ordning IGEN! Skäller ut honom, hoppar tillbaka. Och när lillebror kommer till grinden, så står Iko där på bakbenen, svansen går som en propeller och han vill pussas. Jippi!!!

En fet Gäsper som slappar. Maken till katt att lägga på sig ett stort fettlager på hösten! Sen till våren så bara rasar det av honom 🙂 Immy ser likadan ut året om.

Jag och Henke var en sväng till pappa/morfar förut. Hans hund Brandy är så fin, men han avskyr att vara med på bild, förstår honom, är likadan 😉 Men jag/vi har aldrig lyckats få till att han ser glad ut, alltid lika bedrövad.

Ikväll hade jag den stora äran att få träffa Ragge för första gången och troligen inte den sista. Han fick även en present i form av 2 ”fröstänger”, han var inte speciellt impad av dem 🙂 Han och hans matte var och hälsade på mormor i grannhuset.

En mycket glad och stolt matte Ida med sin lilla Ragge 🙂

Så liten, söt och hur kelig som helst. Mycket puss fick jag och även ett lite ”provsmak” i fläsket, måste ju undersöka vad det var för mjukt, kanske ätbart 🙂 Han var inte lätt att fota, kvick som bara den. Och tycker att hans matte är bäst i hela världen. Tänk bara känslan för en liten 7 åring att få sitt första djur 🙂 Jag känner så fortfarande 😉

Som tur var hann jag inte lägga det blodspår jag hade tänkt ikväll. Trodde grann jaktlaget började jaga på måndag, men det var visst idag. Hade ju varit käckt om jag och Smali hamnade mitt i ett älgdrev när vi spårade 😉

Vi hade med oss ett gäng älgflugor från slaktboden, fy fasen! Va de är äckliga! Har plockat bort många från Smali och några hos mig själv, tycker det kryper överallt 🙁

Oj! Nu blev det långt igen, men jag skrev inget igår 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *