Rätt eller fel?

Åh! Det kändes så himla bra, vi var på G 🙂 Så jag efteranmälde mig och Eazy till en tävling på lördag och vi kom med. Vilket inte är lätt!

Våra hundar är tränade på skott sen de var valpar och de flesta har aldrig brytt sig när det smäller! Eazy har nästan blivit lite för taggad på skott! För när vi tränat/tävlat viltspår, så får man fortsätta det roliga spåret efter skottet 🙂

För nån vecka sedan så skulle skott tränas på riktigt vis! I Lägreklass skjuts 4 skott under 5 min på Platsliggningen. Hemma har han inte brytt sig alls! Låg tryggt till att börja med, de första skotten, sen krånglade pistolen! Han tyckte det blev jobbigt <3

Eftersom han alltid varit trygg med skott, så gjorde jag typ som på tävling! Med facit i hand så skulle jag inte ha gjort det. Han tyckte det var obehagligt 🙁

Vi körde Budföring som han verkligen gillar, men det syntes väl att han blev låg! Smällde av mer skott för att avdramatisera det hela och vi tränade/lekte under tiden, men han släppte det inte helt.

Efteråt blev vi körda i Lydnadsprogrammet och det kändes inte bra! Jag tänkte på skotten och påverkade E!

Det är vid sådana här tillfällen som jag inte ska vara en ”tänkare”, utan snabbt skaka av mig och gå vidare 😉

Min lilla pajas är inte den lättaste att träna och jag är inte den lättaste att ha i andra änden av ”snöret” 😉

Nu har jag funderat på om det var ok att tacka ja till tävlingen! Framförallt jag påverkar honom negativt, märks tydligt! Tror att jag inte visar nått, men Eazy har stenkoll <3

Igår kväll var det ”stora” testet om vi ska åka eller inte! Skotträning på klubben!!! Vi var inte med på Platsliggningen, utan tränade Linförighet intill planen! Såå himla duktig 😀 Sen körde vi Budföring med skott och okänd mottagare! Till mottagaren spikrakt, tillbaka till mig gjorde han en ”böj” för han visste att snart smäller det. Men är riktigt nöjd ändå 🙂

Passivitet vid skott tänkte jag när de andra tränade igen! Jag passiv, stod och pratade med andra! Eazy inte rädd men visade att de var lite jobbigt eftersom han rörde sig lite runt mig!

Har funderat och funderat! Helt klart så har detta fastnat mer i skallen på mig än på Eazy ;-P Men det känns inte ok att tävla när dessa tankar snurrar 🙁 Jag strök oss och vi får träna vidare tills det känns helt ok igen!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *