Semestern är slut!

Mayo har ju hjälpt mig med rabatterna, även om jag inte alltid tycker som honom 😉 I år hade jag bestämt mig för att inte ha nån Änglatrumpet, pgaJossan & Mayo! Och det var ett bra beslut!

IMG_7659

Här bodde en övervintrad Dahlia, med betoning på bodde! Vet inte vart han gjort av den, suck! Men nu har jag ju anledning till att skaffa nått nytt till den tomma krukan 😉 Önskar att jag kom på honom!

Smali berättade högljutt att jag var en tråkig matte på förmiddagen. Skulle på möte på jobbet och fick hitta på nånting snabbt! För det var hjärngympa han ville ha 🙂 Toarullar med godis i och sen gömma i trädgården.

IMG_7639

Där gick ”startskottet”!

IMG_7648

Zixten hittade några …

IMG_7651

Mayo …

IMG_7655

Och Smali är helt klart bäst på det här! Söker av jättebra och hittar alltid flest rullar 🙂

IMG_7652

Mayo hade lite problem! Söka godis eller passa benet för Gäsper 😉

Nu tycker jag ”blodspår semestern” är slut för dårarna och mig själv! Så i morse plockades blod och klöv fram ur frysen för tining!

Eftersom Mayo & Zixten höll på att riva huset, så blev det en promenad med dårarna. Zixten får Jenni ta hand om när hon kommer hem från jobbet! Vilken tur att vi tog en ”tråkpromenad”, dvs efter landsvägen! En älgkalv har blivit slagen av varg där vi brukar gå, tredje älgen på kort stund, så vi får hålla oss längs vägen  🙁 Hoppas de drar vidare, men det verkar snarare som om det är ett par som håller till här och då har vi en kull valpar när som helst!

IMG_7667

Bus blev det …

IMG_7683

Mycket av i vanlig ordning 😉

Smalis blickar visade tydligt att dessa promenader gillas inte! Och jag håller med honom! Skittråkigt! Men så upptäckte jag en sak! Berghällar!!! Mayo hade ju problem med det på spårprovet! Men nu ska det tränas 🙂

IMG_7690

Vilken lycka! Började spåret i normal skog, några vinklar, en återgång, en sårlega och mycket berghällar!

IMG_7689

Ett litet vattendrag fanns också, det korsades 2 gånger 🙂

Myggen svärmade runt mig! Fy vad äckliga de är! Enl myggen är jag inte ätbar 🙂 Men de surrar runt mig. Hundarna kommer med säkerhet att vara svarta av mygg imorgon.

IMG_7691

Men jag jag har bra saker, till både matte och hundar! Vi kommer välpreparerade till skogen 😉

IMG_7688

Ska bli intressant att se hur ”lillskiten” fixar detta imorgon 🙂 Han har ju inte gått så många ”gamla” spår pga att vintern var väldigt lång!

När Fia & Per var hemma under helgen, så tyckte Fia att Mayo var så vit??? Hans färg går i gult,brunt, grått och grönt för tillfället! Men lördag kväll ska han bli vit och fin inför söndagens utställning! Måste säga att korthår gillas skarpt! Tänk att kunna duscha vovven kvällen innan utställning och inte helst 2 v före, inte illa 🙂

Nedräkningen har börjat! 9 arbetspass kvar till semestern 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *