Sjuklingar & höns!

Har jobbat! Och på förmiddagen fick jag ett sms från Jenni!  Stod ungefär så här – Mamma! Jag hörde att det brakade till ute på trappan, in kommer Smali! Orolig, lyfter vä framben och slickar sig hela tiden om munnen och vill spy! Är mycket getingar ute på trappan och är orolig att han har blivit stucken!

Jag hade inga möjligheter att åka hem, men sa att hon skulle hålla koll på andning, ev svullnader mm + gav henne numret till veterinären!

Hon var såpass orolig så hon hade ringt! De sa i stort sett samma som jag, dvs håll koll, avvakta och håll honom i stillhet!

Han har varit slö idag, inte samma glada Smali! Så troligen blev han stucken! Men han blev såpass glad när jag kom hem, så han hoppade över staketet, även när Linda, Patrik & Jossan kom 😉 Men sen har han mest sett bedrövad ut och sovit mycket!

Tog med mig kameran, iof den ligger nästan jämt i byxfickan 😉 Men tänkte ta några bilder på kycklingarna och se om jag klarade könsbestämma dom! De är kvicka de små liven 😉 Tror det är 2 + 2, eller ev 3 + 1 höna ;-p

IMG_1538

Detta är Isbarhönan Fjanta från årets första kull! Hon fick namnet för att hon är så rädd och fjantig! Men med en hel del jobb, så vågar hon sig numer fram till mig 🙂

IMG_1541

Hennes kullsyster har inte fått kam och slör än, så värpning är nog inte på gång än på ett tag! Namnlös för tillfället 😉

IMG_1551

Isbarhönan Häxa med sonen Mini Me, som troligen får växa upp till en ståtlig tupp på gården 🙂

IMG_1553

Nu har BHn inte många dagar kvar innan hon äntligen får sina kycklingar 🙂

IMG_1554

Och så har vi Ålga! Alltid mitt i ALLT och med ÖVERALLT, haha 🙂

IMG_1560

Skånska Blommehönan Rosa med sina 4 Isbarkycklingar!

IMG_1550

En av de spättade kycklingarna! Söt som socker 🙂

IMG_1563

Rosa är en jättebra mor! Ettrig som bara den mot dom hon inte litar på 🙂

Vi har en sjukling till! Dagiset är stängt för planering imorgon och då ska Jossan vara här 🙂 Men lilla skruttan har/haft feber, hosta och är snuvig! Istället för att dra upp henne imorgon och köra hit, så kom hon ikväll och sover över istället! Hon var så trött! Huvudet hann nästan inte landa på kudden innan hon somnade! Så snart är det även dags för mormor att knyta benhögen, vet inte hur natten/morgonen blir!

Men väntar ett tag, för Jocke är på intågan! Måste säga hej till honom först 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.