Som natt & dag!

Hilma vet sig inte till va go hon är på morgonen! Hon spinner, trampar, naggar och slickar mig runt ögon, näsa och mun <3 Visst uppskattar jag det, men inte kl 4.30 varje morgon! Som tur är så somnar hon om efter ett tag 😉

dsc09260

I morse trodde jag hon och hundarna skulle riva huset! Fullt ös! Idag har hon bott här i 1 v och det har gått helt otroligt bra 🙂

dsc09048-001

Immy har börjat hälsa på henne som en i familjen, men leka med Hilma gör hon inte än.

dsc09239

Vi tränar på pälsvård med blandat resultat, haha 😉

Något som är mindre bra, är att hon klättrar på en och hon är snabb som attan! Hon är helt galen i blötmat! Och jag menar verkligen galen!!! Ligger hon och sover nånstans, så kommer hon som en kanonkula, klättrar uppför benen/ ryggen när man öppnar kylskåpet. Och hon kastar sig i burken med mat! Hinner knappt blinka! Jag lyfter ner henne och hon hinner knappt nudda golvet innan hon är uppe igen. Men jag är minst lika envis 😉 Jag har fått henne, oftast ivf, att ligga på en stol eller fönstret när vi äter 🙂

Imorgon börjar älgjakten för vårt jaktlag, så idag blev det spår för hundarna. Tanken var att lägga ganska långa i skogen, men jag blev lat när det var så kallt ute. Så det blev här hemma istället!

Hundarna är verkligen som natt & dag! Eazys spår började på åkern, fick bla 1 spetsvinkel med återgång, en sväng in i en skogsdunge, korsande spår, sista biten gick mellan uthusen. Det har blåst en del idag också! Och idag var jag käck och satte på hundarna midjeväskan med mobilen i, för att se hur det verkligen såg ut.

dsc09254

Mr Bråttoms (Eazy) spår! Lite drygt 400 m, jag lade det på ca 6 min, Eazy spårade på knappt 10 min och då hade jag belönat varje pinne + satt på honom väskan igen 😉 När han kom till spetsvinkeln, så kanade midjeväskan bakåt, men han spårade ändå! Tillslut var den så långt bak så den kanade av, men Eazy märkte inte av det, haha 🙂 Fick ropa tillbaka honom och fästa väskan bättre! Sen gick spåret in i skogsdungen (flaggan högst upp), märkte han snabbt av vart spåret gick tillbaka, men vände själv 🙂 Näst sista pinnen missade han då han snurrade runt, annars var alla med in. Idag hade han så bråttom ;-P

dsc09055

dsc09085

dsc09089-001

dsc09095

dsc09110-001

Tror det var mer galopp än trav! Appen visar ju inte helt exakt, men ändock ok! Bra jobbat och belöningen kom 🙂

dsc09122

Så har vi Mayo som är raka motsatsen till Eazy! Midjeväskan var inte ok att ha på sig, inte hellre att grannens hund skällde. Som om han inte hört honom förr och klövjeväska är ju ok! En mycket osäker Mayo som inte spårade första sträckan längs vägen.

dsc09253-001

Mayos spår började i kanten på vår grusväg och sen enbart på åker, bla 1 spetsvinkel m återgång och korsande spår! Här gick det riktigt sakta, men han fick med sig alla pinnar in, så han missade inte den vid den röda flaggan. Drygt 400 m och jag lade det på 6 min, Eazy tog ca 15 min på sig. Han tyckte det var jobbigt med både väskan och hund, men han jobbade på ändå <3

dsc09141

dsc09123

dsc09161

dsc09177-001

Mycket snurrande i vinklar och när spåret korsades! Men pinnarna lämnade och sen ville han ha hjälp att öppna godisburken 😀 Längesen han var så osäker i spåret! Helt otroligt att pinnarna hittades!

Igår kväll så körde jag ett kort pass ”fritt följ” med Eazy och det gick så himla bra! Så idag blev det Linförighet, Framförgående, Läggande under gång, Inkallning och Hopp! Wow!!! Vilken känsla 😀 Nja! Framförgåendet var väl sådär! Men det andra 🙂

dsc09204-001

Sen hade vi Platsliggning på gräsmattan!

dsc09216

dsc09217

dsc09225

Eftersom den vita hade lite ”myror i brallan” så fick han vara störning 😉 Vi gick runt Eazy, stannade bakom, fick ligga framför och tillslut sitta bredvid! Eazy låg där jag lagt honom och sen blev det bus 🙂

dsc09257

Vi har en ensam sångsvan på besök!

dsc09246

Såg lite kul ut när storskraken simmade förbi och ingen av dom tittade ens 🙂

Jag har delat av stallgången åt kaninerna! Eller snarare tagit bort Nymans hage, för han flyttade den hela tiden. Så Pricken har sin kvar + boxen och Nyman har resten av stallgången + sin box!

dsc09263

Varje kväll när jag nattar dom så är det samma procedur! Nyman kommer och möter mig, vi kelar, sen hoppar han upp på säcken där jag har hö och väntar på att jag ska ta fram kvällsmaten 🙂

Sen stänger jag hans dörr ett tag för att ge Pricken! Medans jag fyller på hö, vatten och kvällsmat, så hoppar han runt i stallgången, varv på varv. Sen lite kel innan maten. Han har så bråttom så han fastnar inte på bild, haha 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *