Spår x 11!

Jossan somnade runt 22-tiden igår kväll. Var hungrig vid 5:30, somnade om till kl 9. Vilken unge <3 Fastän hon vaknade i ”fel” säng, så var hon som en sol 🙂

Zixten gillar Jossan skarpt, han vet inte hur väl han vill. Verkar inte som om det är ömsesidigt, för så intressant är han inte enl henne. Det ska vara vita hundar om det ska vara kul och då skrattar hon så hon kiknar, gullungen 🙂

Eftersom jag lagt ner det där med bilåkning med Mayo på obestämd tid, så fick Zixten följa med på viltspårkursen. Han är förväntningarnas man, så när vi kom till sjön Racken, så hotade jag honom med att jag skulle kasta honom i sjön om han inte höll käften. Han pep konstant i 45 min! Han tror ALLTID att det är nått kul på G och enl honom så är väl i stort sett allt det också 😉 Men han behöver inte pipa!

När vi väl kom fram så skötte han sig perfekt 🙂 Träffade bla några läckra goldendamer!

Vi lägger varandras spår och idag skulle jag & Jonas lägga 2 korta, raka på ca 100 m vardera. Och 2 spår på ca 400 m, 3 vinklar och ett bloduppehåll. Sen är man även med när spåren ska gås, tala om hur det är lagt och se hur andra hundar gör. Jättekul att se 🙂 Nu fick jag hänga med på de 2 korta spåren, sen var jag barnvakt åt lilla Alvin, medan mamma och pappa var ute i skogen och höll koll på oss andra 🙂

Bla Jonna hade lagt vårat spår. Tror nästan inte hon hann säga hela meningen; att här är starten, innan Zixten var på spåret 😉 Han har bråttom den lilla herren och gick bort sig i första vinkeln. Hittade rätt och gick sen klockrent 🙂 Han var såå nöjd med sig själv och jag med honom!

När jag kom hem så fick jag höra av Fia och gubben att Smali och Mayo varit HEMSKA medan jag varit borta. Oroliga, hittat på en massa dumheter mm. Det var bara att fortsätta lägga spår 😉 Ett personspår ca 300 m med 3 pinnar och 4 vinklar åt Smali. Mayo fick ett blodspår på mellan 150 – 200 m och 2 vinklar.

Har upptäckt en sak med Mayo sen han slapp bilåkningen och vi bara har kul saker för oss. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det? Jo! Det måste bara vara positivt 😉 Men har räknat honom som den helt klart lugnaste av de vita jag haft. Tills nu! De senaste dagarna!

Det är en annan slags glädje/bus som lyser i hans ögon. Han är mer vild än tam, man får säga till på skarpen för att han ska ta det till sig. Ett helt annat självförtroende, för det har varit obefintligt många gånger. Nu när jag ser honom, förstår jag vad mycket energi bilåkandet har tagits ifrån honom. Han måste ha kämpat mycket mer än vad jag har förstått 🙁

Så jag måste glädjas åt han ”dampfasoner”, fastän jag håller på att bli vansinnig 😉 Och idag har jag verkligen fått bekräftelse på att det går åt rätt håll 🙂 Men först spåren!

Smali fick gå sitt personspår först, ute på åkern. Och det blev väl på ett vis som förväntat, perfekt! Men vi fick ett ”störande moment” med oss! Valpskrället hoppade över staketet, ”bara” 1,2 m högt, suck! Ska alla mina VH vara ”hoppjärkor”??? Mayo har aldrig ens försökt förut, men nu orkade han inte hålla sig!

Smali plockade pinne, efter pinne och lämnade till mig. Och Mayo hängde på! Han ville väl lära sig hur det går till 😉 Smali är ju helt underbar som orkar koncentrera sig på jobbet, fastän det är katter, valpar eller höns med <3

Men när slutbelöningen, i form av hans burk med godis i, då fick det vara nog! Det är hans godis 😉

Kycklingarna som blev moderlösa för några veckor sedan, fixade ju värme galant genom att krypa under varsin höna 🙂 Nu har Immy varit lite intresserade av dessa två. Så Lotta har blivit mamma på heltid! Hon passar dem så noga och beter sig jämt som om de vore hennes. Härligt med höns 🙂

Och så var det Mayos blodspår! Han har varit lite osäker i skogen utan Smali, men idag hände nånting! Satt som ett ljus när jag skulle ta på honom halsband och koppel 🙂 Gick ca 50 m och kopplade lös honom, sen fullt bus och han hängde på med en gång 🙂 Kopplade upp efter ett tag och tänka sig! Det började lukta blod 😉

Duktig kille tog det på en gång 🙂 Och han knallade på, koncentrerat, framför mig, vinklar inga problem 🙂 Trots att han blev utskälld av grannhundarna och bilar for förbi på ganska nära håll, så fixade han det <3

Den åtråvärda klöven hittades!

Kolla in hur han springer! Mot bilen! Hade inte inträffat för 1v sen 🙂

Min duktiga Mayo! Som varit MYCKET billig de sista dagarna. Men får se det positiva med allt bus! Det är ett sundhetstecken,! Äntligen lossnar det 🙂

Upplysningsvis så har jag tre trötta, nöjda vovvar och en likadan matte 😉 Började med att lägga 4 spår på kursen, gick med på 2 och gick 1 med Zixten = 7 spår. Sen hem och lade 2 spår + gick dem med hundarna = 4. Summa sumarum, 11 spår totalt idag. Jag har fått motion 😉

Igår fyllde svärsonen Jocke 20 år, GRATTIS IGEN 🙂 Skulle tro att han mår ”sådär” idag, men hade säkert jättekul igår 😉 Har säkert nån mer svärson som mår ”sådär” idag 😉

Imorgon är det jobb. Sen på kvällen är det föreläsning med Jan Gyllensten om bla hundarnas mentalitet. Intressant 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *