Spårdag i Nystuga!

Andra dagen med ryggont! Värker i korsryggen och ut i hö höft 🙁 Men jag är av den uppfattningen att rörelse i skogen löser de flesta problemen 😀 Desto jävligare terräng, desto bättre 😉 Så det fick bli en spårdag 🙂

DSC06908

Självklart var Immy med och lade spåren 🙂

DSC06887

DSC06898

Eazy har haft fullt upp med alla Tranor, Kanadagäss, Grågäss och Sångsvanar som flyger över huset i skytteltrafik! Han har inte insett att han inte når dom uppe i luften, haha 😉

Idag fick han en blodspår som var ca 150 – 200 m långt med 2 vinklar! han har aldrig gått ett så långt spår förr, inte heller med 2 vinklar. Liggtiden var ca 2 tim!

DSC06929

DSC06946-001

Förutom att sopbilen kom och den lät konstigt, så han var tvungen att titta åt det hållet, så spårade han jättebra 🙂 Lugnt och vinklarna tog han såå bra! Duktig bäbis <3 Men jag kan inte berömma honom i spåret, det blir han störd av! Men han gör ju det han ska göra, här behövs inget ”peptalk” 😉

DSC06960

DSC06975

Lade ett ”nybörjarspår” åt Sally! Liggtid ca 2 tim i en lite böj! Första gången hon provade blodspår och detta gillade hon! Även hon tog det lugnt och var noggrann! Och den klöven gillade hon! Så duktig 🙂

Så var det de vuxna hundarnas spår! Av ren lathet så blev det ett ”norskt spår”, dvs utan klöv med i spåret och utan återgång 😉 Liggtiden blev ca 7 tim! Ca 500 m långt, risigt, jävligt (för matte ivf), bloduppehåll och vinklar!

DSC07032

DSC07043

DSC07052

DSC07066-001

Mayo tuffar på i ett perfekt tempo som vanligt och klarar spåret galant 😀

DSC07028

Men han startade med att snabbt springa före mig och ta Sallys spår, på väg till hans, haha 🙂

Så har vi slarvern i hundskaran! Zixten som alltid har såå bråttom! Tänkte att riktigt mycket med ris bromsar honom! Knappast 😉 Första vinkeln missade han totalt! Satte honom på spåret igen! Tredje likaså! Ta bilder på honom i skogen är hopplöst!

DSC07081

Knappt att han fastnade på bild på hemvägen, när han stolt bar hem klöven 😉 Men en nöjd liten tax var det 🙂

DSC07027

Lilleman somnade gott i eftermiddag!

DSC06986

Mayo har fått för sig att Eazy är en tik som han ska uppvakta och ”dra över”! Började med dumheterna efter utställningen i lördags, inget intresse igår och idag var han igång igen. Sally bryr han sig inte om! Knäppskalle!!!

DSC06994-001

DSC07017

DSC07021

Självklart så blev det bus! Dessa två har så himla kul ihop 🙂

Tror jag främst kommer att satsa på viltspår under året med Eazy, det är ju så roligt 🙂 Men självklart träna lydnad också!

Ryggen/höften gör inte ont när jag går i mossa i skogen! Hjälpte inte mycket med svår terräng! Sitta, sätta sig upp eller ner är däremot ett rent helvete! Är det inte bättre imorgon, så får jag kolla om min massör har en akuttid åt mig!

Begriper inte vad jag gjort?

Nu dags att gå ut till mina knäppa höns! 5 kycklingar som har 4 mammor!!! Suck! En av dom har huvudansvaret för värmning, men de andra är med och letar mat och beskyddar <3 Sen har jag en 5:e höna som också ruvar sen ca 1 v tillbaka!

DSC06969

Mini Me får att göra ihop med ungtupparna Knut & Lukas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *