Spårkurs med nya tips & idéer!

Igår kväll var vi på möte inför en spårkurs med början i juli! Behöver verkligen få inspiration, idéer, nytänk och motivation! Jag har träffat alla utom en i gänget sen förut! Har gått kurser eller känner privat! Vi är en blandad grupp, de som aldrig testat spår förr, de som provat lite, vi som spårar ofta, de som bara vill göra en kul grej med vovven och de som vill tävla, eller gör det redan! Sådana grupper brukar bli jätteroliga 🙂 Man lär sig så mycket av sådana grupper! Och sen ha Siv-Elin & Tomas som kursledare gör ju inte saken sämre 😉

Vi ska testa lite olika spår! Skogsspår, hårda spår, ängsspår, uppletande osv! Jag kommer att variera vilken hund jag tar med mig!

Vi spånade en del i hur jag kommer tillrätta med Smalis motivation! Jag har varit otroligt bortskämd med hundar som verkligen älskar att spåra och jobbar bra! Men Smalis nos blev visst helt ”kaputt” iom rävskabben, det var då strulet började! Visst noskvalster! Men det skulle sprutorna ha tagit bort!

10299042_622430444519734_215793174823832682_n

Men igår kväll laddade jag upp med detta och lade spår 😉

10423703_622445917851520_7223664901901158865_n

Gick på ett ställe jag inte gått på många år! Och där hittar jag Mayos borttappade reflexsele sen i vintras 🙂 Jag hittar alltid grejer som jag tappat, glömt osv ;-P

Planen var att han ska hitta intresset/motivationen i spåret igen, därav kaviaren! Tanken var även att spåret skulle ha ivf 2 dygns liggtid, för att han skulle få en utmaning! Men jag blev lite nojjig! Kaviar som blir liggandes kanske inte blir så bra för magen ;-P Och sen skulle Jossan komma i em och sen sova över och vara här imorgon.

Så det blev ett 580 m långt spår, ca 20 tim liggtid! Lite kaviar klickar utspridda på strategiska ställen! Bloduppehåll på raksträcka och i vinkel + ”sårlega”!

IMG_9224

Han tar spåret bra, men blir flummig ganska snabbt 🙁 Kaviaren skiter han i 😉 Ställer sig ofta så här och bara tittar! SUCK!!!

IMG_9229

Men då tänker jag på vad Siv-Elin sa igår kväll! Stå still! Vänta ut honom! Och se där, då gick nosen ner till slut och massor av beröm 🙂

Risigt, torrt och jäkligt var det! Nästan inte en snitsel satte jag upp! För man ska ALLTID lita på hunden!!! Dock inte i detta fallet ;-P

IMG_9249

Men jag väntade ut, tog nått steg i rätt riktning, väntade, väntade! Trodde jag skulle få spunk! Men det var nog rätt tänk, för klöven hittade han 🙂 Men 580 m spår tog 20 min!

IMG_9285

Nöjd vovve bar hem klöven och fick smaka en hel del 🙂

Har varit ledig 12 dagar fr jobbet, det känns inte ;-P Och idag var första jobbardagen! Fullt ös och härligt att vara tillbaka 🙂 Sen vet jag att om 4 v har jag 4 v semester 😉

IMG_9311

Här går det i jobb och slåttanna! Linda jobbar på ikväll 🙂 Ja även Patrik & Bosse, men de syntes ju inte på bilden 😉

10458376_10202273259739863_3617539380171850136_n

Har fått pressat en hel del! Blir klara på våra åkrar imorgon kväll! Sen är det ”bara” Brôten och Sätereds åkrarna kvar, men de har fått in allt det hö de behöver 🙂

IMG_9295

Mommos goding är här inatt! Och hon hade visst blivit lovad glass! Den åt hon med stor koncentration 😉

IMG_9303

Begriper inte varför moppa inte ville ha en puss av henne, haha 🙂

Lillskruttan började plocka av sig kläderna och skulle sova vid 19.30! Jenni stoppade henne i säng och Jossan vinkade ”Hejåå”! Lite prat och sång för apan i sängen, sen somnade hon! Vilken lättvindig unge <3

Imorgon tror jag Jossan, 2 år ska få lägga ”sitt” första personspår åt Mayo! Kan bli spännande 🙂

IMG_9312

Kycklingkull nr 3 för i år, börjar visa vad de är för några typer! Just nu ser det ut som på denna bilden, tupp & höna!

IMG_9314

Och dessa två är hönor 🙂

IMG_9309

Små, gröna larver invaderar och äter upp min Klematis! Men så upptäckte jag min medhjälpare att äta upp dom! Blev såå glad 😀

IMG_9257

Smali var ganska duktig och njöt verkligen av sin klöv 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.