Stackars lilla gumman!

Min svarta Australorp höna, Lotta, har fått ögoninflammation igen 🙁 Har kokat koksaltlösning, baddat och spolat ur ögat. Får fortsätta med det i några dagar, hoppas det blir bra igen, som sist. Hon är lite tilltufsad och jag har inte en aning om hur gammal hon är, det visste inte förra ägaren heller. Men hon ser helt klart betydligt äldre ut än de andra. Och så lugn och duktig, satt lugnt på min arm när jag grejade med henne. Efter allt pysslande som varit, ögoninflammation och fotböld, så vet hon väl att jag inte vill henne illa 🙂

Zixten & Iko hade haft kul igår morse när jag var i duschen. Flisat en stor pinne + plockat en fotboll i pytte bitar 🙂

När jag kom hem från jobbet så hade gubben överraskat mig med att ha köpt fönster till stallet och dessutom satt in 2 av dem 🙂 Nu ska jag olja in dem + att vi ska isolera taket över stall delen inför vintern. Blir det -30 en längre tid i vinter, så borde det hålla värmen bättre och jag kanske slipper ha på värmefläkten så länge. Hönsen fick den i julklapp, lillebror fick ”slänga” sig in på OK och köpa den åt dem på julafton. Hönsen & SvenHarry fick den dyraste julklappen av alla, men vad gör man inte för djuren 🙂

Nyfikna som vanligt, ska vara med överallt. Gubben sa att den där och pekade på Tuffa, den måste det vara nått fel på, totalt orädd för allt. Vet inte hur många gånger han nästan trampat på henne eller snubblat idag. Hon är otroligt nyfiken och ”med” i allt 🙂

Smali bönar och ber om en godis 🙂

Igår kväll när jag for hem från jobbet efter kl 21, så var det +15. Större delen av kvällen pendlade det mellan +20-22, 30 sep, helt otroligt!

Var inne på en fransk kennels hemsida, kollade bla HD/ED statistik. De allra flesta hundar hade HD: AA eller BB (typ) och ED: 0/0. Men sen såg jag nått jag inte begriper mig på, jag tror, att 2 hundar som hade eller skulle paras, stod det HD: AA, helt ok! Men sen stod det ED: W/0 ??? Endast är det en felskrivning, eller vad? Om nån vet, så berätta gärna, kul att lära sig nått nytt + begripa 🙂

Nu natta kompisarna i stallet, sen läsa en stund, ev lite tv tittande, sen sängen. Sovmorgon imorgon, härligt! Jobbar kvällen. Hinner tyvärr inte med nått spårande, men det tar vi igen till veckan 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.