Tankarna snurrar för fullt!

Läste nånstans vad Bosse Rappne sagt om hur trädgårdar ändras under tid. Han uttryckte sig typ så här – Man flyttar till villa när barnen är små och då vill man ha stora ytor och lite jobb att sköta. Ungarna flyttar hemifrån och ytorna förvandlas till lummiga, blomsterrika trädgårdar, då föräldrarna nu har tid och trädgårdsintresset uppstår. Sen blir man äldre, orkar mindre! Rabatter växer igen/tas bort, men träd och buskar finns kvar då de sköter sig själva.

Jag har redan haft en period med massor av rabatter, men då bodde ungarna hemma. Det var kul och ett sätt att få rensa huvudet samtidigt som jag gick min dagliga ronden och rensade ogräs. För då var det ingen som vågade ropa på mamma, för då hade de fått hjälpt till 😉 Sen minskade jag på rabatterna pga olika orsaker.

Men nu är vi där som Rappne sa, barnlösa sen flera år! Vi har stora ytor både inne och ute, behöver inte ta hänsyn till ungarnas behov längre. Och det är på senare tid som vi insett att vi kan faktiskt göra jämt som vi vill, utan att ta hänsyn till andra. Hjärnan har inte riktigt kopplat om, så hur jag än tänkt, fått idéer osv, så är det nån långt bak i huvet som säger – Tänk på ungarna!

Jag längtar efter mitt växthus! Börjar bli lite trångbodda i ”kuvösen” 😉 Tanken är att ha lite paprika, gurka, tomater där + att komma igång lite tidigare med blommorna. Tänkte även ha några drivbänkar med lite ätbart på den delen av gräsmattan. Men nu har jag även börjat leta efter blåståliga blommor att plantera osv 😉  Vi får se hur det slutar, eller fortsätter 🙂

Min ena begonia som jag satte i våras har inte riktigt blivit som jag trodde! Är inte alls lik den andra! Men så upptäckte jag att det är ju en hängbegonia! Måste ha förväxlat lökarna! Undrar vad det blir i ampeln? Kanske den som skulle ha varit i krukan vid trappan 🙂

Som sagt! Vi gör det som passar oss bäst! Men lik förbaskat så har jag tänkt ungar! Detta rummet är mitt i huset, har 4 dörrar och 1 fönster! Hur möblerar man det??? Är just nu förvarning inför tapetsering och golvläggning. Hade en tanke länge att jag skulle ha en matsalsmöbel. För när ungar med respektive och barnbarn kommer, då är det trångt 🙂 Men hur ofta kommer det att användas? Max 1 – 2 ggr/år, för det är hopplöst att få till att alla kan komma samtidigt.

Nu har jag 5 – 6 bokhyllor utspridda i huset. Tanken var att ha ett ”bibliotek” på övervåningen, men jag sitter aldrig där och läser. Detta rummet vore ju perfekt för det ändamålet 🙂 Flera väggar med bokhyllor, 2 fåtöljer, 1 litet bord! Mm! Tror det skulle bli kanon 😀 Hundarnas soffa få ev placeras på övervåningen eller om den flyttar nån  annanstans.

Till slut så lär jag mig tänka annorlunda också, men det är svårt efter alla år 😉

Under helgen har jag varit ”barnvakt”! Chess har bott här och hundarna har haft så kul ihop 🙂

Men jag har även sett till djuren på Åsen! Kaninen Boris, Katterna Alma & Pepsi, den senare har inte synts till, men Alma, syster till Hilma kommer direkt 🙂

Helenas hästar Pixi & Brolle!

Och Lindas Laukur & Ljomi! Lakur visar vem som är äldst och ska äta först, men Ljomi förser sig själv 🙂

Chess har åkt hem, kommer troligen tillbaka senare i veckan! Jossan & Emelie kommer till helgen 🙂 Jag jobbar en ganska tuff vecka, så nästa har jag tagit semester 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *