Tråkigt! Sista gången!

Japp! Ikväll var det sista gången med gänget på hundkursen 🙁 Den har varit individuell! Så nån har bara velat ha normalt hyfs på sin bäste vän, medan andra vill tävla framöver. Olika raser och olika åldrar! Men jag tror det är den bästa kursen jag gått! Bla för att det har inte varit nått gruff bland hundarna överhuvudtaget. Så lugnt från dag 1, ett glatt gäng och en underbar instruktör, SivElin 🙂 Och hennes ”hjälpare” gubben Tomas, inte att förglömma 😉

Ett under har skett för mig ikväll! Förstår om ALLA är spyfärdiga att läsa om Mayos åksjuka, men tyvärr har den tagit ett stor del av hans/vårt 1:a år!

ALLA mina hundar under åren har varit hysteriska av förväntan/glädje att få följa med mig i bilen, för då händer det oftast nått kul. Jag har fått/får smyga med ryggsäckar, koppel osv, så de inte ska höras över hela bygden eller riva huset. Men inte med Mayo!

Där har jag fått gjort nästan tvärtom! Smyga med saker så han inte ska gå och gömma sig 🙁 Det har gått sakta, mycket sakta, men säkert åt rätt håll. Men min frustration över det hela har varit jobbig! Jag vill ha en hund som vill hänga med mig överallt för att jag är bäst på att hitta på roliga saker mm.

Nu de sista veckorna så har han faktiskt hoppat in i bilen, lagt sig frivilligt ett tag och hoppat ur, när vi varit borta. Lycklig matte 🙂 Men när vi ska åka hemifrån så är det koppel på som gäller.

Som sagt! Sista kurstillfället ikväll! Packar ryggsäcken och gör mig i ordning, Mayo smyger på lämpligt avstånd. När jag går ut så hänger han med och är först till grinden, där han sätter sig och väntar på att jag ska säga varsågod!  Herregud va har hänt???

Öppnar grinden, säger de förlösande orden och han springer före till bilen. In med grejerna, öppnar bakluckan och buren, sen varsågod! Han hoppar in!!!

IMG_0079

Dreglar gör han, men han vill med 🙂 Och jag behövde inte byta bädd på hemvägen för första gången och bädden vägde inte ”kilon”! YES! Vi är verkligen på G 🙂

Mayo är verkligen en helt annorlunda hund att träna, mot vad jag haft förut! Och SivElin har gett mig så många bra tips och tankeställare under kursens gång 🙂 Ville ge henne nånting för att visa min uppskattning, men jag hann inte åka köpa nånting.

IMG_7301

Så det fick bli en äggkartong med ägg från Nystuga i alla färger på äggen, ett litet hemmagjort kort och en liten blombukett av det jag hittade här hemma! Tanken var god 🙂

Kameran var med, men inga kort blev tagna i vanlig ordning, tyvärr! Men tog några med mobilen ivf 😉

IMG_0080

Nyss haft platsliggning som gick riktigt bra för alla och tandvisningen är avslutad.

IMG_0082

Madde & Lady!

IMG_0083

Kristine & Cesar! Är så imponerade av dessa två! Det är en helt annan vovve hon har i kopplet nu 🙂

Tyvärr jobbade Else ikväll, så hon & Bonzo kunde inte vara med!

IMG_0084

Erica & Mick i förgrunden och Sarah & Ronja i bakgrunden!

IMG_0081

Sen har vi ju Nina & Rubi! Kan ju undra vad de gör? Men det är kontaktövningar i gröngräset 😉

Sen blev det som avslutning grillning! Kommer att sakna detta gäng! Men delar av det och ihop med andra kommer att träna på annat ställe varje vecka framöver. Kommer nog att dyka upp på några framöver, för det är ju så himla kul 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *